Pieter Rebel stuit opmars Menno Jaspers

Jeugdcompetitie ronde 30

Na zes overwinningen op rij moest Menno Jaspers het hoofd buigen voor Pieter Rebel. In een goed gespeelde partij kwam Pieter steeds meer materiaal voor te staan en met een knap mat in twee besliste hij het schaakduel. Een speler die ook een opmerkelijk aantal overwinningen aan elkaar rijgt is Stef Ton. Donderdagavond moest Stef Brouwer er aan geloven, twee lopers en een toren zorgden voor een prima mat.


Pieter Rebel (links) won met een knap mat van Menno Jaspers (rechts)

Twee partijen werden in een mum van tijd gespeeld en wel die van Boy Wu tegen Mees Kuipers en die tussen Jordy van den Berg en Ben Eppink. Boy won door mat met dame en paard, Jordy won door mat met dame en loper. Hetzelfde deed Barry Broek tegen Koen van de Velde, alleen had Barry er wat meer tijd voor nodig. Een wat vreemde partij speelden Maurits van Rees en Roelof Stikker. Maurits kwam een paar pionnen voor en kreeg een gewonnen stelling. Roelof won echter de kwaliteit en net toen het spannend werd liep Roelof mat.
Aan de kop van de ranglijst veranderde niets. Ingmar Visser won van Gregory van den Ende en Dick Wijker kreeg van Ramon Wonink weliswaar een paardvork voor zijn kiezen maar gaf er twee terug, zodat de winst naar Dick ging.
Daan Koetzier liet er tegen Thomas Rebel geen gras over groeien. Met goed aanvalsspel versloeg hij Thomas. Ruben van der Poel had ook al zijn zinnen op de aanval gezet maar vergat zijn verdediging waardoor Tom Noordzij de winst kon pakken.
Vincent Geschiere komt in vorm, dit keer moest Thomas Otte eraan geloven. Guido de Waal was te sterk voor Kirsten Broek. Guido won veel materiaal en besloot met mat.
Gizem Erdogan dacht na damewinst op Bas Lefeber de winst binnen te hebben, maar kwam bedrogen uit. Nadat ook zij haar dame verloor, rook Bas zijn kans en pakte de winst. En ook Fanuel de Klark had waarschijnlijk deze gedachte, helaas ook dit feest ging niet door. Met dame en koning zette hij Thomas Lichtendaal pat.

Andries Visser