Knappe overwinning van Thomas Lichtendaal

Jeugdcompetitie ronde 31

Afgelopen donderdag waren er opnieuw diverse verrassende uitslagen te noteren. Bijvoorbeeld Thomas Lichtendaal die de veel hoger geplaatste Mees Kuipers versloeg. Mees verspeelde in aanvang van de partij zijn dame, had nog wel een truukje in petto, maar Thomas verhinderde dat en trok de winst naar zich toe. Opvallend was ook de winst van Gizem Erdogan. Met twee torens zette zij haar tegenstander Brian Huijser vermeend mat. Er was nog een oplossing maar die werd door Brian over het hoofd gezien.


Thomas Lichtendaal versloeg de veel hoger geplaatste Mees Kuipers

Bas Lefeber zorgde ook voor een verrassing door Roland de Bruin te verslaan. En Fanuel de Klark deed deze avond ook zijn duit in het zakje door Boy Wu het nakijken te geven.
Verder waren er twee partijen in de middenmoot, waar de vonken van afsprongen. Menno Jaspers en Ruben van der Poel bestreden elkaar op het scherpst van de snede. Na een eindspel gespeeld te hebben waar Menno een toren plus vijf pionnen had en Ruben twee paarden plus drie pionnen bezat, kwamen beide krijgsheren remise overheen. Pieter Rebel en Vincent Geschiere verspeelden beide hun dame. Daarna had Pieter licht voordeel zodat Vincent voor enige compensatie met zijn koning aan de wandel ging. Daarna besloten beide heren tot remise. Barry Broek verloor van Thomas Rebel, een rechtstreeks gevecht voor de koppositie van groep drie. Thomas kwam met dame en toren binnengevallen op de tweede lijn en zette de koning mat.
Koen van de Velde en Tom Noordzij wisselden van plaats op de ranglijst door een goede overwinning van Koen. Daan Koetzier deed prima zaken. In een gecompliceerde stelling tegen Ramon Wonink koos hij het juiste plan en kon de punten bijschrijven, zodat hij nu een keurige vijfde plaats op de ranglijst bezet.
Roelof Stikker begon goed tegen Dick Wijker door een kwaliteit te pakken. Maar een aanval met de dame en twee paarden werd hem teveel. En ook Mark Scholten vocht wat hij waard was tegen Ingmar Visser, totdat een afgrijselijke aftrekaanval voor Mark het einde betekende van zijn dame.

Andries Visser