Fanuel de Klark ziet een mooi mat tegen Ben Eppink

Jeugdcompetitie ronde 33

Er komt voorlopig nog geen einde aan nieuwkomers op de schaakclub die een mooie reeks overwinningen neerzetten. Fanuel de Klark sierde zijn vierde overwinning op rij met een scherpzinnig mat tegen Ben Eppink. Stef Ton boekte zijn zesde overwinning op rij! Tegenstander Mees Kuipers gooide het op een offday, maar feit blijft dat Stef geweldig bezig is.


Fanuel de Klark Boekte zijn vierde overwinning op rij

Guido de Waal heeft na vier overwinningen zijn Waterloo gevonden tegen Boy Wu. De gewiekste Boy lokte de toren van Guido van de laatste rij, en met zijn dame bezegelde hij de nederlaag van Guido.
Menno Jaspers speelde een prima partij tegen Barry Broek. Menno bracht al zijn stukken naar de koning van Barry en die druk werd al spoedig te groot. In verwarring gebracht door de overmacht van vijandelijke stukken, moest Barry zijn dame inleveren en even later ook de partij.
Maurits van Rees gaat steeds beter spelen. Tegen Ramon Wonink won hij een loper zette dat later in het eindspel om in een voorsprong van vier pionnen, waar Ramon geen antwoord op had. Het wachten is op het moment dat Maurits de niet meer zo grote sprong naar de koplopers maakt, Dick Wijker en Ingmar Visser. Deze beide heren maakten er een potje van om van tevoren al een remise af te spreken en één minuut partijtjes te gaan spelen, waarvan de uitslag ook gelijk uitkwam.
Koen van de Velde kon het ondanks een materiele voorsprong niet bolwerken tegen Mark Scholten, een dame en paard sloopten het bolwerk van Koen. Ook Tom Noordzij kwam er bekaaid vanaf. Wim Dijkman hield de hele partij het initiatief en bekroonde dat met een overwinning.
Roland de Bruin behield een 50% score door Kirsten Broek te verslaan. Bas Lefeber en Anne Dijkman wisselden van plaats op de ranglijst door de overwinning van Bas.
De strijd tussen de jonge twee getalenteerde schakers Daan Koetzier en Roelof Stikker kwam niet echt uit de verf. Roelof keek teveel naar de verwikkelingen op het midden van het bord en verloor zijn koning uit het oog, en dat kostte de partij.

Andries Visser