Vincent Geschiere roept Stef Ton een halt toe

Jeugdcompetitie ronde 34

Opnieuw is er een record gesneuveld in het jeugdschaak. De reeks van Stef Ton, de eerste zes partijen op de schaakclub gewonnen, werd onderbroken door Vincent Geschiere. Een prachtige paardvork betekende het einde van de dame van Stef en de winst voor Vincent.
Koen van de Velde beleefde een déjà vu. Deze week ging hij op precies dezelfde manier mat als de week ervoor. Roelof Stikker zorgde voor het kunststukje.


Vincent Geschiere won via een prachtige paardvork van Stef Ton

Ingmar Visser is hard op weg jeugdkampioen te worden. Tegen Maurits van Rees won hij een pion in de opening en profiteerde later optimaal door Maurits toren te confisqueren.
Dick Wijker op eerbiedige afstand, won zijn partij van Daan Koetzier. Ramon Wonink behield door een prima overwinning op Mark Scholten nog kansen voor de eerste plaats in groep twee.
Menno Jaspers zorgde voor een daverende sensatie door Thomas Rebel te verslaan. Met twee torens kwam hij de tweede rij binnen en Thomas had daar geen antwoord op.
De familie Broek bezorgde de familie Dijkman een mindere schaakavond. Barry blokkeerde alle uitwegen van de koning van Wim Dijkman, waarna hij het met de toren afmaakte. Kirsten Broek rekende af met de koning van Anne Dijkman.
Pieter Rebel won van een niet echt in vorm zijnde Ruben van der Poel. En Boy Wu weer helemaal in vorm, zegevierde over Stef Brouwer.
Guido de Waal had iets goed te maken na zijn nederlaag van vorige week. Nu won hij met een uitstekend mat van dame en paard van Mees Kuipers.
Thomas Lichtendaal en Roland de Bruin besloten tot zetherhaling, waardoor het remise werd.
Fanuel de Klark en Jordy van den Berg speelden een lastig dame eindspel. Fanuel verspeelde echter zijn dame en Jordy kon de winst naar zich toetrekken.
Debutant Marco Wellinga begon uitstekend. Met een mooi mat gaf hij Gizem Erdoğan het nakijken.
Bas Lefeber en Ben Eppink speelden de langste partij van de avond, waarbij Ben uiteindelijk de winst binnenhaalde.

Andries Visser