Opnieuw winstpartij voor Gizem Erdoğan

Jeugdcompetitie ronde 35

Gizem Erdoğan is hard op weg om van dit schaakseizoen nog een succes te maken. Na maanden van af een toe een remise kwam vier weken geleden plots de ommekeer, van de laatste vier partijen won Gizem er drie. Ditmaal moest Jordy van de Berg er aan geloven: met toren, paard en loper werd hij mat gezet.
Roland de Bruin werd verrast door een sterk en snel spelende Marco Wellinga. Voor Roland het besefte waren er al diverse stukken van hem van het bord geslagen Marco speelde vrolijk in een hoog tempo verder en haalde de winst binnen.
Guido de Waal had het maar moeilijk met Thomas Lichtendaal. Hij verloor een stuk en begon daarna een soort van wanhoopsoffensief tegen de koningsstelling van Thomas. Die verdedigde echter te passief zodat Guido uiteindelijk toch nog opgelucht kon ademhalen.


Gizem Erdoğan won drie van haar laatste vier partijen

Menno Jaspers was wat te optimistisch tegen Tom Noordzij. Met zijn h-pion rukte hij ver op in de verdediging van Tom, terwijl hij zijn loper en paard nog niet had ontwikkeld. Dat liep dus niet goed af. Tom pende de toren van Menno, die niet de juiste verdediging vond. Daarna was de partij snel beslist, Tom zette Menno mat.
Barry Broek kwam al in vroeg stadium van de partij de koningstelling van Boy Wu binnengewandeld. Dat ging ten koste van een loper en pion. Daarna besloot Boy er toch nog wat van te maken, maar het eerder genoemde verlies werd hem fataal.
Maurits van Rees en Daan Koetzier speelden een hele lange partij waarin het in het eerste half uur potdicht stond. Daan dacht toen een stuk te winnen door een pionvork maar zag een paard over het hoofd. Daarna kwamen er diverse lekjes in de verdediging van Daan en profiteerde Maurits optimaal.
Ingmar Visser en Ramon Wonink hielden elkaar redelijk in evenwicht. Eerst veroverde Ingmar een stuk en even later deed Ramon hetzelfde. Daarna ontstond er een toreneindspel waarin de koning van Ingmar uiteindelijk de doorslag gaf.

Andries Visser