Knappe winstpartij van Koen van de Velde

Jeugdcompetitie ronde 37

In de 37e schaakronde bij de jeugd leken er in aanvang weinig verrassende wendingen te gaan plaatsvinden. Totdat Koen van de Velde met zijn pion de overkant van het bord bereikte en zijn tegenstander Wim Dijkman met een groot probleem opzadelde. De ervaren Wim zag de zinloosheid van het verder spelen en gaf op.


Koen van de Velde won van de ervaren Wim Dijkman

Stef Ton lijkt na een uitstekende start in een vormcrisis geraakt. Boy Wu was er als de kippen bij om hiervan te profiteren.
En ook bij Thomas Lichtendaal eindigde het niet zoals het moest. Met een enorme overmacht verzuimde hij Mees Kuipers mat te zetten en een paar zetten later verscheen er zelfs pat op het bord.
Fanuel de Klark stuitte de opmars van Gizem Erdogan. Na een ongelukje met zijn dame moest hij zonder haar verder. Het was geen probleem. Met loper, paard en pion werd de koning van Gizem matgezet.
Ingmar Visser verfijnde dat kunstje met twee lopers tegen Daan Koetzier. Dick Wijker begon tegen Mark Scholten met een gigantische aanval over de open f-lijn. Een paard richtte daar enorme schade aan en de koning werd tenslotte in de damehoek van zijn illusies ontdaan.
Ook Maurits van Rees had er zin in. Al in de opening won hij een stuk van Barry Broek en bouwde dat geleidelijk verder uit. Met een lepe paardvork zorgde Maurits voor het einde van de partij.
Interessant was de partij tussen Menno Jaspers en Roelof Stikker. Hoe zou de Menno, beste nieuwkomer dit jaar, het tegen een van de talenten van vorig seizoen doen? De ervaring van Roelof gaf de doorslag. Met een dame minder delfde Menno het onderspit.
Na de vorige twee onderlinge ontmoetingen te hebben verloren, behaalde Thomas Otte nu een knappe overwinning op Vincent Geschiere. Kirsten Broek en Ben Eppink hadden het maar druk met de schaakklok. Totdat Ben het welletjes vond en Kirsten mat zette.
Ruben van der Poel verloor met een veredeld herdersmat van Tom Noordzij en Marco Wellinga won met een overmacht van stukken van Anne Dijkman.

Andries Visser