Taaie partijen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 38

Nu de senioren van Kijk Uit aan een lange schaakvakantie zijn begonnen, heeft de jeugd er een schepje boven op gedaan. In een ronde waar de vonken er vanaf vlogen, moest Ingmar Visser zijn derde nederlaag van dit seizoen noteren. Dick Wijker speelde het tactisch slim. Ingmar kon zijn paard en toren op de koningsvleugel niet ontwikkelen, waardoor Dick in feite met twee stukken meer speelde en de winst dan ook betrekkelijk eenvoudig naar zich toetrok.
Daan Koetzier overkwam ongeveer hetzelfde. Ondanks een grote materiele voorsprong had hij zijn toren en paard ook op de koningsvleugel niet ontwikkeld en profiteerde Ramon Wonink optimaal.


Maurits van Rees won van Roelof Stikker

Mark Scholten leek tegen Barry Broek al snel schipbreuk te lijden. Maar Mark vocht zich terug en kwam in een eindspel terecht met koning plus pion tegen koning. Hierbij werden alle wijze lessen over sleutelvelden overboord gegooid en kon Mark alsnog de winst pakken.
Pieter Rebel ging prima van start tegen Menno Jaspers, een hoop stukken van Menno konden de doos in. De kentering kwam door een penning van de toren op de dame en koning van Pieter. De dame ging verloren en Pieter raakte het spoor bijster en verloor alsnog de partij.
Maurits van Rees profiteerde ook van een penning van de toren op de dame en koning van Roelof Stikker, waarna Maurits het rustig uitspeelde.
Thomas Rebel won al snel in zijn partij tegen Koen van de Velde twee pionnen door een prima aftrekschaakje. Koen vocht verbeten terug maar moest zich gewonnen geven door mat achter de paaltjes.
Tom Noordzij speelde een prima partij tegen Wim Dijkman en bekroonde zijn spel met mat op f2.
Ruben van der Poel had wat aanloopprobleempjes met Ben Eppink. Maar toen Ruben eenmaal warm was gedraaid, toverde hij een fraai mat uit de hoge hoed.
Marco Wellinga moest tegen Thomas Lichtendaal eerst een gevaarlijke koningsaanval onschadelijk maken alvorens de winst te pakken.
Fanuel de Klark had verschillende matvarianten in petto tegen Anne Dijkman. En aan de zegereeks van Gizem Erdogan is een einde gekomen, Roland de Bruin was ditmaal te sterk.

Andries Visser