Verrassingen blijven uit

Jeugdcompetitie ronde 40

In een matig bezochte schaakronde (oorzaken: avondvierdaagse en een flinke stortbui) leek de vlam in de pan te slaan. De partijen op de borden vertoonden grote afwijkingen van wat je  mocht verwachten volgens de rangschikking.
Boy Wu was de koning van Ramon Wonink aan het uitroken en met succes. Met een dolende koning midden op het bord leek er voor Ramon nog weinig eer te behalen, maar Boy vergaloppeerde zich en moest zijn dame prijsgeven. Daarna pleegde Ramon een schijnoffer en Boy, nog aangeslagen door het verlies van zijn dame, nam het aan, met mat als gevolg.


Barry Broek won in een vurige partij van Thomas Otte

Roland de Bruin had in het begin wat moeite met zijn concentratie tegen Kirsten Broek want al na enkele zetten verloor hij onnodig zijn dame. Daarna herpakte Roland zich en pakte gedecideerd de overwinning.
Ben Eppink ging prima van start tegen Guido de Waal. Ben veroverde een stuk en begon Guido te omsingelen met zijn stukken. Een moment van onachtzaamheid kostte Ben de partij, zijn dame ging verloren en even later kon hij opgeven.
Het duel tussen Ingmar Visser en Dick Wijker kwam niet echt uit de verf. Dick moest pion na pion prijsgeven tegen een nauwkeurig spelende Ingmar. Na het derde verloren pionnetje had Dick er schoon genoeg van en gaf op.
Barry Broek had de eer om als eerste deze avond zijn partij te winnen. Tegen Thomas Otte stond al snel het bord in vuur en vlam en was Barry eerder bij de vijandelijke koning dan Thomas.
Marco Wellinga sloeg grote bressen in verdediging van Mees Kuipers, zo groot dat twee pionnen konden promoveren. Dit alles was uiteraard teveel voor de stelling van Mees.

Andries Visser