Strijd in groepen bijna beslist

Jeugdcompetitie ronde 41

Nu het schaakseizoen zijn einde nadert, is de strijd in alle groepen, behalve groep drie beslist. De nummers één en twee van deze groep, Thomas Rebel en Barry Broek, moesten het tegen elkaar opnemen. Het liep allemaal niet zoals het moest voor Barry. Thomas zette de koning van Barry al vlot in de partij midden op het bord mat, zodat door deze overwinning Thomas bijna zeker is van groepswinst.
Knappe overwinningen waren er deze avond te bewonderen. Zo hield Guido de Waal in zijn partij tegen Vincent Geschiere knap het overzicht en maakte het af met een mooie mataanval. Ramon Wonink liet zien dat hij met het onderdeel penningen goed overweg kan. Met een toren en een gepende loper zette hij Roelof Stikker mat.


Anne Dijkman behaalde de overwinning op Bas Lefeber

Tom Noordzij had 's middags een examenfeestje gehad. Mark Scholten profiteerde optimaal van de nog in hogere sferen verkerende Tom.
Maurits van Rees ging wat al te optimistisch van start tegen Dick Wijker. Een mislukt offer kostte hem een stuk tegen een pion. Daarna zag Maurits opnieuw iets moois. Helaas voor hem, ook dit bleek een fata morgana te zijn en gingen de stukken de doos in.
Toen Menno Jaspers in zijn partij tegen Wim Dijkman een toren achterstond, probeerde hij eeuwig schaak te bewerkstelligen. Dit lukte net niet, zodat Menno wijselijk opgaf.
Boy Wu en Koen van de Velde speelden een vreemde partij. Boy, zoals de laatste tijd gebruikelijk furieus uit de startblokken, kon meteen een kwaliteit winnen. Boy deed dat niet maar besloot op de dame te gaan jagen. Hij zag echter niet dat zijn paard geslagen kon worden en wat nog erger was, Koen zag het ook niet! Hierdoor werd zijn hele verdediging ontwricht en deed Boy de winnende matzet.
Stef Ton blijft winnen. Dit keer moest Thomas Lichtendaal er aan geloven. Fanuel de Klark won met een overmacht van stukken van Roland de Bruin. Ben Eppink behaalde een knappe winst tegen Jordy van den Berg. Marco Wellinga won van Kirsten Broek en Anne Dijkman behaalde de overwinning op Bas Lefeber.

Andries Visser