Veel weggevertjes bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 42

Het is goed dat de vakantie voor de deur staat want de echte scherpte was afgelopen donderdagavond op de meeste borden niet aanwezig. Zelfs het duel tussen Dick Wijker en Ingmar Visser stond bol van de fouten, een weggegeven toren, onnodig verlies van kwaliteit en een doorgebroken pion. Na dit alles besloten beide spelers tot remise.
Menno Jaspers zorgde voor een enorme stunt door Ramon Wonink te verslaan. Ramon begon niet al te gelukkig en dacht door middel van een schijnoffer Menno mat te zetten. Ramon zag echter een loper over het hoofd en met een toren minder moest hij het hoofd buigen.
Marco Wellinga stond volledig in evenwicht tegen Guido de Waal, tot hij het onzalige idee kreeg om een gedekte pion met zijn dame te slaan. Einde dame en even later einde partij.
Ben Eppink en Bas Lefeber hadden helemaal geen zin in een einde van hun partij, maar na drie kwartier schaken zag Bas een mat met toren en loper.
Koen van de Velde is uit vorm. Evenals vorige week liep hij nu tegen Pieter Rebel al in een vroeg stadium van de partij mat.


Analyse na afloop van de partij met konijn in de doos

Fanuel de Klark leek een snelle overwinning op Mees Kuipers te boeken. Maar Fanuel vergaloppeerde zich met het zoeken naar de juiste mataanval. Gelukkig voor Fanuel kreeg hij een kwartiertje later een tweede kans en die benutte hij wel.
Wim Dijkman en Thomas Rebel besloten tot remise nadat Thomas een uitgelezen kans had gemist om het paard van Wim te slaan en Wim een gewonnen eindspel niet tot winst kon brengen.
Bij Barry Broek liep het deze avond gesmeerd. In een goed gespeelde partij won hij van Boy Wu. Ook Maurits van Rees speelde een puike partij, Daan Koetzier werd het slachtoffer van de dadendrang van Maurits.
Stef Ton blijft het prima doen. Ditmaal werd Vincent Geschiere verslagen en Jordy van de Berg besliste het duel met Stef Brouwer in zijn voordeel.

Andries Visser