Prima eerste ronde bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 1

Na een lange vakantie heeft de schaakjeugd van Kijk Uit de stukken weer uit de doos gehaald. En er moet worden gezegd, naast een grote opkomst (30 jeugdleden), waren de vertoonde schaakpartijen zeker de moeite waard. Bijvoorbeeld Tom Noordzij die een zeer goede aanval opzette tegen Menno Jaspers. Tom speelde het allemaal wel wat te snel, waardoor Menno een prima kans kreeg de partij in zijn voordeel te beslissen. Menno zag het niet en de aanval van Tom sloeg alsnog door.
De kampioen van vorig seizoen Ingmar Visser ging meteen al onderuit. Door veel te snel te spelen verloor hij een pion en een kwaliteit, en kon Dick Wijker de punten in ontvangst nemen.
Gedegen was het spel van Guido de Waal. In zijn rustige stijl was hij te sterk voor Pieter Rebel.
Broer Thomas zat het ook al niet mee. Een ontketende Daan Koetzier drukte de koning van Thomas in de hoek en liet hem even later mat lopen.
Anne Dijkman zette de toon voor een prima avondje voor de familie. Anne ontdeed Jordy van de Berg zo'n beetje van al zijn stukken en besloot het kunststukje met mat. Broer Wim zette een venijnige paardvork tegen Koen van der Velde waardoor er een toren verloren ging en even later de partij.
Thomas Otte zorgde voor een verrassing door Marco Wellinga te verslaan. Zijn alles of niets spel was te veel van het goede voor Marco.
Barry Broek en Roelof Stikker maakten er een lange zit van. Barry, met een materiaal overwicht, moest gaatjes zoeken in de verdediging van Roelof en dat viel niet mee. Maar uiteindelijk wist hij de dames te ruilen en kon hij Roelof mat zetten.
Verder won Vincent Geschiere van Fanuel de Klerk, Maurits van Rees van Ramon Wonink, Ruben van der Poel was te sterk voor Boy Wu, Armando Noordzij versloeg Gizem Erdogan, Marnix van der Bijl behaalde de punten tegen Thomas Lichtendaal, Stef Brouwer won van Bas Lefeber en Stef Ton behaalde de overwinning tegen Roland de Bruin.

Winnaars groep 1: Ingmar Visser en Dick Wijker.
Winnaar groep 4:  Menno Jaspers.
Bijzondere prestatie: Daan Koetzier
Winnaars groep 2: Maurits van Rees en Ramon Wonink
Winnaars groep 3: Thomas Rebel en Barry Broek Alle winnaars bij elkaar