Taaie partijen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 2

Het begin van de tweede avond van de jeugdcompetitie was bedrieglijk. Twee partijen waren in een mum van tijd afgelopen, Boy Wu zette Ben Eppink snel mat en Thomas Rebel deed hetzelfde met Armando Noordzij. En toen ook nog Vincent Geschiere een fatale penning voor de dame van Mark Scholten produceerde leek het de avond van de korte partijtjes te worden. Niets was minder waar, er ontstonden ware veldslagen op het bord. Mark Scholten rechtte zijn rug en vocht zich verbeten terug op het bord, maar uiteindelijk moest hij toch buigen voor Vincent.


Nieuwkomer Marnix van der Bijl heeft nog geen enkele partij verloren

Dick Wijker en Maurits van Rees vochten ook een interessant spelletje op het bord uit. Dick gaf een pion, maar hij had goed gezien dat zijn stukken perfect samen werkten en hij pakte met het pionnetje minder toch de winst. Tom Noordzij kon het niet redden tegen Wim Dijkman. Even dacht hij de ultieme redding via pat te halen, maar hij had nog een pionzet, dus winst voor Wim.
Ook Koen van de Velde en Pieter Rebel hadden een mooie stelling op het bord gekregen, waarbij de koning van Pieter niet echt gelukkig stond opgesteld op het midden van het bord, waardoor Koen uiteindelijk de winst kon grijpen.
Guido de Waal en Ruben van der Poel vochten wat ze waard waren. Maar nadat beide heren met koning en toren kwamen te staan, werd er tot puntendeling overgegaan.
Daan Koetzier blijkt in vorm te zijn, ditmaal versloeg hij Barry Broek. Een goede koningsaanval werd Barry teveel. En ook Marnix van der Bijl kent een goede start in het nieuwe seizoen, ditmaal versloeg hij Stef Brouwer.
Roelof Stikker speelde een goede partij tegen Menno Jaspers. Zo goed dat Menno een hoop materiaal kwijt raakte en moest toezien hoe Roelof de winst pakte.
Thomas Lichtendaal haalde de hele damevleugel van Jordy van het bord. Hierdoor kon Thomas de winst pakken. Ramon Wonink was te sterk voor Anne Dijkman, Marco Wellinga won van Fanuel de Klark en Ingmar Visser versloeg Thomas Otte.