Een hels avondje schaak

Jeugdcompetitie ronde 3

Bij het begin van de derde ronde voor de schaakjeugd was de paring van de partijen al superspannend, zeker doordat de ranglijst nog geen al te objectief beeld geeft van de werkelijke krachtsverhoudingen. Barry Broek moest tot zijn grote schrik aantreden tegen Ingmar Visser. Dat was voor Barry voldoende om het een helse avond te noemen. Op het bord viel dat reuze mee, Barry kon goed volgen en verijdelde een aantal aanvallen van Ingmar. In het eindspel moest hij echter buigen voor de koning en de toren.
Daan Koetzier kon tegen Dick Wijker niet echt tot tegenspel komen. Hij richtte zich teveel op een aanvalsmogelijkheid waardoor de rest van het bord voor hem in een dikke mist gehuld bleef en Dick daar vrij spel had.
De topper van de avond ging tussen Vincent Geschiere en Wim Dijkman, beiden nog zonder puntverlies. Vincent vergiste zich al in een pril stadium van de partij en verspeelde zijn paard. Daarna ontspon er zich een tweetoreneindspel waarbij Wim het initiatief had en de partij met mat kon beslissen.
Voor een grote verrassing zorgde Guido de Waal. De nog ongeslagen Marnix van der Bijl werd keurig met de dame matgezet.


Guido de Waal versloeg de nog ongeslagen Marnix van der Bijl

Marco Wellinga probeerde met een enorme batterij van twee torens en dame, de koning van Armando Noordzij uit te roken en inderdaad tegen dat geweld was geen kruit gewassen.
De stelling van Thomas Otte was tegen Roelof Stikker vleugellam te noemen, of liever vleugelloos. In een hoekje gedreven probeerde Thomas nog een verdediging te vinden, maar tevergeefs.
Koen van der Velde had de eer deze avond om als eerste winnend een partij af te sluiten, Stef Brouwer werd het slachtoffer.
Maurits van Rees moest het opnemen tegen Ruben van der Poel. Vakkundig posteerde Maurits zijn stukken op de juiste velden, waardoor de koning van Ruben midden op het bord mat liep.
Verder won Ramon Wonink van Tom Noordzij, Boy Wu van Anne Dijkman, Ben Eppink van Thomas Lichtendaal, Menno Jaspers van Roland de Bruin en won Fanuel de Klark van Jordy van den Berg.