Subtop jeugd Kijk Uit onderuit

Jeugdcompetitie ronde 5

Na vijf schaakronden is het de subtop van vorig seizoen nog steeds niet gelukt om het verschil met de middenmoters te maken. Sterker nog, de laatste groep heeft het heft in handen genomen en liet deze ronde zien dat ze dit seizoen wel degelijk een bedreiging vormen.
Boy Wu was degene die de grootste verrassing op zijn conto schreef. Tegenstander Daan Koetzier vergaloppeerde zich in de aanval waardoor Boy met dame en toren tegen twee torens van Daan het karwei kon afmaken. Ook Roelof Stikker verging het niet goed tegen Marnix van der Bijl. In het eindspel met een paard meer bleef Marnix Roelof de baas.
Marco Wellinga had het aan zichzelf te danken dat hij niet verder kwam dan pat, want in feite was Mark Scholten uitgespeeld met enkel de koning tegen toren en paard. Ook Barry Broek, met groot materieel voordeel, besloot Ruben van der Poel pat te zetten.
Verder zette Thomas Otte een opmerkelijke prestatie neer. Thomas, altijd bezig met de aanval, versloeg ondanks een dame achter Tom Noordzij met een mooi mat van loper en toren.


Thomas Otte zette een opmerkelijke prestatie neer

Vincent Geschiere was tegen Ramon Wonink dicht bij een verrassing door met een kwaliteit meer het eindspel in te gaan. Daar tastte Vincent gruwelijk mis, hij verspeelde zijn toren en daarmee de partij.
Guido de Waal die tot nu toe iedereen had verrast, moest het opnemen tegen Dick Wijker. Het werd een partij waarin Dick zijn tactische kwaliteiten weer volop liet zien. Guido kon na slim spel van Dick niet verhinderen dat hij een mat in twee om zijn oren kreeg.
Stef Brouwer was degene die als eerste in de avond zijn tegenstander versloeg. Anne Dijkman liep mat, terwijl broer Wim door een moment van onoplettendheid keihard werd bestraft door Ingmar Visser. Een loper ging verloren en Ingmar schoof de partij koelbloedig uit.
Opmerkelijk veel moeite had Maurits van Rees met Koen van der Velde. Het had  maar een haar gescheeld of de uitslag was andersom geweest.
Overige uitslagen zijn te zien op de website van schaakclub Kijk Uit.