Een snel schaakavondje

Jeugdcompetitie ronde 6

Vooraf op papier leek alles nog zo mooi, vele interessante schaakpartijen zouden er bij de jeugd van schaakclub Kijk Uit zijn te bewonderen. Maar na vijf minuten waren er al zes van de dertien partijen beslist door onnodige fouten. Later, na het zien van de onthutsende voetbalbeelden op TV deze avond, kwam het idee opborrelen dat het misschien zo'n avond was waar niets lukt.
En daar leek het in de speelzaal in de Eksterlaan in ieder geval sterk op. Al na luttele minuten verraste Boy Wu de dit seizoen sterk spelende Guido van de Waal met een slim mataanvalletje. Boy klimt door deze overwinning naar de vierde plaats.
Ook Ben Eppink zorgde voor een stunt. Menno Jaspers werd stevig door Ben in de tang genomen en liep uiteindelijk mat. Daan Koetzier liet weer wat van de vorm van vorig seizoen zien. Marnix van der Bijl was zijn slachtoffer. Ook Roelof Stikker behaalde een regelmatige overwinning op Marco Wellinga. Pieter Rebel is de weg naar boven op de ranglijst ingeslagen, Fanuel de Klark werd al vrij snel mat gezet.


Pieter Rebel heeft de weg naar boven weer gevonden

Ingmar Visser liet met een correct paardoffer Ramon Wonink na enkele minuten het nakijken.
En Thomas Rebel won in een hoog tempo van Tom Noordzij.
Koen van de Velde was er zich van bewust dat het deze avond niet echt liep, want tegen Barry Broek ging letterlijk alles mis. Hij verloor de partij maar voegde Koen er aan toe dat dit normaal gesproken niet kan gebeuren.
Vincent Geschiere deed prima zaken, met een overwicht aan materiaal zette hij Thomas Otte mat. Mark Scholten benutte in het eindspel tegen Stef Brouwer zijn overgebleven paard en drie pionnen optimaal tegen de twee pionnen van Stef.
Armando Noordzij leek met een mooie penning Thomas Lichtendaal het nakijken te geven, maar helaas voor Armando kon hij het vervolg niet vinden en ontsnapte Thomas met pat.
Anne Dijkman had zoveel materiaal tegen Jordy van de Berg gewonnen dat Jordy de partij opgaf. En Maurits van Rees kon met twee torens Wim Dijkman aan de rand van het bord matzetten.