Boy Wu verrast Maurits van Rees

Jeugdcompetitie ronde 7

Afgelopen donderdag vonden achtentwintig jeugdschakers de weg naar de Eksterlaan om daar hun schaakkunsten te vertonen, en het moet gezegd worden, de creativiteit stond hoog in het vaandel.
Voor het grootste mirakel zorgde Boy Wu die in een schijnbaar hopeloze stelling alsnog Maurits van Rees het nakijken gaf. Maurits, met een enorm materiele voorsprong, treuzelde teveel met het matzetten van Boy, die bliksemsnel een mataanval met loper en toren herkende en Maurits met lege handen achterliet.


Boy Wu zorgde voor een enorme verrassing

Het duel om de eerste plaats tussen Ingmar Visser en Dick Wijker werd gewonnen door Ingmar. Ingmar verloor in de opening een pion, maar verraste Dick met een paardvork hetgeen Dick een toren kostte.
Jordy van den Berg wist zijn eerste overwinning van dit seizoen te boeken. De opgejaagde koning van Thomas Lichtendaal werd midden op het bord matgezet.
Ook was er een debutant, Cory van Bellen. Helaas voor Cory bleek zijn tegenstander Marco Wellinga te sterk.
Na twee nederlagen op rij heeft Guido de Waal de weg naar boven weer ingeslagen. Vincent Geschiere moest toezien hoe Guido steeds meer materiaal won en de partijwinst pakte.
Ook Ruben van der Poel is dit seizoen sterk bezig. Ondanks het stevige verzet van Thomas Otte kon Ruben de koning van Thomas in de hoek drijven en mat zetten.
Mark Scholten en Koen van de Velde speelden een echte schaakkraker waarin Koen door middel van een vrijpion goede kansen kreeg op de overwinning. Koen verslikte zich echter in deze veelbelovende stand en Mark kon uiteindelijk opgelucht ademhalen met een remise.
Barry Broek kon ondanks een kwaliteit meer de pionnen van Ramon Wonink niet tegenhouden en werd door deze tot dames gepromoveerde pionnen de das omgedaan.
Tom Noordzij had het maar moeilijk met het matzetten van Stef Brouwer. Maar na een onterechte claim op mat vond hij het alsnog.
Overige uitslagen waren: Daan Koetzier - Wim Dijkman 1 - 0, Ben Eppink - Marnix van der Bijl 0 - 1, Kirsten Broek - Armando Noordzij 0 - 1, Roland de Bruijn - Anne Dijkman 1 - 0 en Menno Jaspers - Fanuel de Klark 1 - 0.