Thomas Lichtendaal even in het donker

Jeugdcompetitie ronde 8

De schaaksport kent eigenlijk geen vakantie, er is altijd wel een toernooitje of een competitie te spelen en met de komst van het schaken op het Internet is de beer helemaal los. Toch heeft de jeugd van Kijk Uit een min of meer gedwongen rustperiode in de zomer, dit om de jeugdleiders even op adem te laten komen.
Zo ook dit seizoen, maar na deze onderbreking is de hiėrarchie onder de top zodanig verstoord, dat Ingmar Visser zich afvroeg: "Wat heeft Guido de Waal in de zomer aan schaken gedaan?" Maar Guido is niet de enige, ook Boy Wu presteert heel goed. Deze avond was het wat minder, hij vloog in het bekende trucje met de dame op h5 en werd door Ingmar snel verslagen.
Guido daarentegen zette tegen Maurits van Rees een prima stelling op het bord waar talloze winnende aanvalsvarianten in te ontdekken waren. Guido koos er een en won. Er was op het einde van de partij nog een bijna prima ideetje van Maurits te bewonderen door zijn dame te offeren en zo pat te bewerkstelligen, ware het niet dat Maurits zijn twee pionnen aan de andere kant van het bord was vergeten.
Thomas Lichtendaal begon goed aan zijn partij tegen Fanuel de Klark, veel mogelijkheden en zelfs een kans op mat. Thomas verzuimde dit alles, ging dwalen met zijn stukken, zodat Fanuel met de schrik vrij kwam en de partij won.


Thomas Lichtendaal liet zijn stukken dwalen

Ook voor Koen van de Velde was het bord een groot doolhof. Koen verloor al snel een paard door de loper van Thomas Rebel, die plots achter een loper opdoemde en Koen opzadelde met een verloren stelling.
En ook Pieter Rebel won; de te snel spelende Marco Wellinga werd voor onoplosbare problemen gezet.
Armando Noordzij liet met toren en loper zien hoe je iemand mat zet, Ben Eppink werd het slachtoffer. Tom Noordzij moest toezien hoe broer Armando hem op de ranglijst achter heeft gelaten. Tom verloor van Roelof Stikker.
Dick Wijker en Ramon Wonink hadden een gezellig avondje en keuvelend ging Dick naar de overwinning.