Roland de Bruin mist zijn bril

Jeugdcompetitie ronde 9

In de negende ronde van de jeugdschaakcompetitie waren er weer genoeg zaken om over na te praten. Bijvoorbeeld de knappe combinatie van Daan Koetzier, het goede spel van Ruben van der Poel en de jammerlijke verloren partij van Roland de Bruin: oorzaak schaken zonder bril.
Bij de top beginnend, Ingmar Visser en Dick Wijker wonnen hun partij van Guido de Waal respectievelijk Boy Wu, en was Ingmar dit keer weer lovend over het spel van Guido: ”het is een gevaarlijke schaker”.


Roland de Bruin, hier nog met bril

Achter de top lijkt Daan Koetzier zich te nestelen. Met een prima combinatie ontfutselde hij Ramon Wonink een stuk. Dit verlies kwam Ramon niet meer te boven.
Maurits van Rees lijkt zijn vorm te hebben hervonden. Met een knappe aanval van dame en toren werd Mark Scholten van eventuele illusies ontdaan.
Thomas Rebel won met dame en toren tegen de uitgerookte koning van Barry Broek.
Ruben van der Poel is dit seizoen gegroeid, met een knappe dameaanval versloeg hij Vincent Geschiere.
De nachtmerries van elke schaker op het bord werden beleefd door Roelof Stikker en Pieter Rebel. Beiden liepen al in een vroeg stadium mat tegen respectievelijk Wim Dijkman en Thomas Otte.
Koen van de Velde versloeg na een leuk potje schaak Marnix van der Bijl en zoals hierboven al werd vermeld was Roland de Bruin zonder bril niet in beste doen. Armando Noordzij profiteerde optimaal door de koning van Roland midden op het bord mat te zetten.
Tom Noordzij moet ondanks zijn overtuigende overwinning op Marco Wellinga, broertje Armando nog boven zich dulden.
Jordy van de Berg begint warm te draaien. Twee weken geleden boekte hij zijn eerste overwinning, nu voegde hij er een knappe tweede aan toe ten koste van Fanuel de Klark.
Anne Dijkman werd schaakvermoeid tegen Thomas Lichtendaal en liet de overwinning aan Thomas. Ben Eppink en Cory van Bellen besloten als echte vrienden tot remise toen beide spelers elkaar een paar maal met de toren de vijandelijke koning hadden schaakgezet.
En tenslotte won de te laag op de ranglijst staande Menno Jaspers van Stef Brouwer.