Opnieuw knappe overwinning van Daan Koetzier

Jeugdcompetitie ronde 13

Nu de dertiende ronde van de jeugdcompetitie is gespeeld, geeft de ranglijst een steeds beter beeld van de werkelijke krachtsverschillen tussen de jeugdschakers. Opvallend is de stevige derde plaats van Daan Koetzier, die alleen de 'schaakzwaargewichten' Ingmar Visser en Dick Wijker nog voor zich moet dulden. In deze ronde bezorgde Daan, Guido de Waal (ook al een verrassing dit seizoen) hoofdbrekens. De koning van Guido werd uit zijn rokadestelling gelokt en liep voor zijn beschermende pionnen hopeloos mat.


Daan Koetzier bezorgde Guido de Waal hoofdbrekens

Roelof Stikker kwam de toptien weer ingesprongen. Tegenstander Thomas Rebel zag het mat in twee aankomen en gaf wijselijk op.
Maurits van Rees hield Dick Wijker op remise. Nadat Maurits een kwaliteit had gewonnen in de opening, sprokkelde Dick nog wat pionnen terug, maar het bleek niet voldoende voor de winst.
Als koploper hebben tegenstanders al automatisch respect voor je. Dit overkwam Ingmar Visser, tegenstander Boy Wu kwam niet in zijn spel en Ingmar boekte alweer zijn twaalfde zege dit seizoen.
Barry Broek, vlak voor zijn televisieoptreden op Nickelodeon, kwam tegen Wim Dijkman geen moment in zijn spel en moest lijdzaam toezien hoe Wim won.
Zijn zusje Kirsten verloor ook en wel van Marco Wellinga. Marco haalde een schaaktrucje van stal, maar na de partij toen Kirsten het trucje wilde terugzien, was Marco het helaas weer vergeten.
Marnix van der Bijl werd na een lange partij met een bord nog vol met stukken door Mark Scholten midden op het bord matgezet.
Pieter Rebel leek de overwinning te pakken tegen Koen van de Velde, nadat Koen door een foute manoeuvre zijn dame was kwijtgeraakt. Pieter plaatste een aanval, maar deze sloeg niet door en in de counter besliste Koen de partij alsnog in zijn voordeel.
Anne Dijkman zag in het eindspel een remisevariant over het hoofd en moest de overwinning aan Stef Brouwer laten.
De drie andere partijen waren duidelijker: Menno Jaspers, Tom Noordzij en Fanuel de Klark wonnen met een groot materieel overwicht. Armando Noordzij, Cory van Bellen en Ben Eppink waren de verliezers.