Vervroegd Sinterklaasfeestje bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 14

Nu de Sint door het land reist en overal cadeautjes uitdeelt, zijn afgelopen donderdagavond een aantal jeugdschakers in de voetsporen van de beroemde kindervriend getreden. Een aantal partijen werden in recordtempo gespeeld, zoals Boy Wu die tegen Dick Wijker moest aantreden. Boy verloor stuk na stuk en dat loopt tegen een schaker als Dick meestal niet goed af.
Ingmar Visser en Guido de Waal sloegen ook alles wat bewoog van het bord, totdat Guido mat achter de paaltjes over het hoofd zag. Thomas Rebel zag net als vorige week het mat van Ramon Wonink al van mijlenver aankomen en gaf ook nu op. Zijn broer Pieter verging het beter, na een mataanval met paard en dame won hij zijn partij van Thomas Otte.
Een partij die wat langer duurde was die tussen Mark Scholten en Wim Dijkman. Nadat Mark zijn toren had verloren, was het de beurt aan Wim om wat te verliezen en wel in de vorm van de dame. Daarna was de strijd snel beslist, Mark benutte zijn voorsprong optimaal.
Koen van de Velde speelde deze avond zeer goed en geconcentreerd. Met twee paarden bracht hij de verdediging van Barry Broek in verlegenheid om wat later de partij keurig af te maken met twee torens. Ben Eppink en Anne Dijkman zagen daarentegen door de bomen het bos niet meer. Toen eerst Anne haar voorsprong van de hand deed, besloot Ben met de overtreffende trap: met twee dames voorsprong, accepteerde hij een remise aanbod. Dat had zelfs de Sint niet klaargespeeld.


Anne Dijkman kreeg een Sinterklaaspresentje van Ben Eppink in de vorm van een remise

Vincent Geschiere behaalde een knappe overwinning op Tom Noordzij, met een toren meer dicteerde Vincent het spel. Thomas Lichtendaal had een van zijn beruchte matnetten op het bord getoverd, Jordy van den Berg werd daar in verstrikt. Marco Wellinga liep met een flinke materiele voorsprong naar de overwinning tegen Armando Noordzij en Roland de Bruin deed hetzelfde tegen Cory van Bellen. Marnix van der Bijl kon het niet bolwerken tegen Menno Jaspers. Langzamerhand veroverde Menno steeds meer terrein, tot het moment dat de situatie voor Marnix uitzichtloos was.