Witspelers sterk bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 15

Dat de witspeler voordeel heeft bij het schaken mag algemeen bekend zijn. Het tempo in het spel is zeer bepalend, maar de witspelers waren afgelopen donderdag wel erg goed in vorm. Van de dertien partijen gingen er tien naar de witspeler, twee remises en slechts een verliespartij.
De enige zwart overwinning had nog een speciaal aspect, Cory van Bellen behaalde zijn eerste overwinning op de club. Tegenstander Joris Bakker moest toezien hoe Cory steeds meer materiaal won en hem mat zette.


Cory van Bellem behaalde zijn eerste overwinning

De remises waren patstellingen. Anne Dijkman verzuimde om Jordy van de Berg mat te zetten en Menno Jaspers en Wim Dijkman speelden een partij waarin de kansen nogal eens keerden. Totdat Menno een overwicht kreeg en Wim pardoes pat zette.
Bij de andere partijen waren vooral die van de familie Noordzij die een snel einde kenden. Armando liep in een matvalletje van Marnix van der Bijl, terwijl broer Tom  Ben Eppink op het verkeerde been zette door een schijnoffer te plaatsen. Ben ging daar enthousiast op in en zag tot zijn verbazing dat hij mat werd gezet.
Koen van de Velde zag een prima kans over het hoofd om de dame van Mark Scholten te verschalken. Mark redde zijn dame uit de gevarenzone en met een link paardvorkje werd de toren van Koen buitgemaakt en was de partij gespeeld.
Ingmar Visser sloeg de koningsstelling van Daan Koetzier aan gruzelementen en Daan liep mat.
Maurits van Rees had sterke revanchegevoelens plus een goede vorm tegen Boy Wu. Het was dus Maurits die de winst pakte. Guido de Waal lijkt uit vorm te zijn; Thomas Rebel dicteerde het spel van begin tot eind en ging er met de winst vandoor. Broer Pieter behaalde ook een overwinning; Marco Wellinga moest lijdzaam toezien hoe Pieter de winst pakte.
Roland de Bruin zette Fanuel de Klark met twee torens mat en Barry Broek liet zien dat hij schaken nog niet verleerd is, een aanval dwars door het centrum werd Vincent Geschiere teveel. Terwijl Ramon Wonink zijn loper meer situatie optimaal benutte tegen Roelof Stikker.