Een pittig schaakavondje bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 16

Een koude donderdagavond, het gebouw aan de Eksterlaan vult zich gestaag met jeugdschakers. De zaal inmiddels versierd met allerlei kerstattributen maakt dat de tijd van het jaar tot je doordringt. Na ongeveer een half uurtje oefenen en een simultaan begint de jeugdcompetitie. Er daalt een weldadige rust neer en de eerste verstoring is een miniconflictje tussen Barry Broek en Thomas Otte wanneer Thomas terecht de dame van Barry claimt.
De partij tussen Dick Wijker en Daan Koetzier staat inmiddels in vuur en vlam. Dick heeft een toren verspeeld maar heeft compensatie in de vorm van drie pionnen.
In de broederstrijd tussen Armando en Tom Noordzij lijkt Tom in het voordeel en Cory van Bellen is tegen Stef Brouwer hard op weg om opnieuw een overwinning te pakken.


Armando Noordzij zette zijn broer Tom mat achter de paaltjes

Dan de eerste beslissing, Thomas Lichtendaal overleeft een hachelijk moment voor zijn koning en wint en passant de dame van Ben Eppink. Thomas maakt de partij dan bekwaam af. Even later construeert Koen van de Velde een diepzinnig mat tegen Menno Jaspers. Cory geeft langzaam maar zeker zijn voorsprong uit handen en moet toezien hoe Stef Brouwer de winst pakt. Ook bij Armando en Tom valt de beslissing. Tom weliswaar met voorsprong, moet toezien hoe hij wordt matgezet achter de paaltjes. Thomas heeft inmiddels een ondekbaar mat tegen Barry gecreŽerd.
Boy Wu na een furieuze schaakstart dit seizoen, heeft een terugval. Tegen Roelof Stikker geeft hij zijn dame weg en de strijd is gestreden. Guido de Waal houdt het hoofd koel tegen Mark Scholten. Nadat Mark zijn koningstelling verzwakt, slaat Guido onverbiddelijk toe.
Maurits van Rees is in vorm. Tegen Thomas Rebel geeft hij niets weg en pakt de winst. Pieter Rebel zit het niet mee, een perfecte penning van Marnix van der Bijl met toren op dame en koning luid het einde in.
Intussen zijn in de partij tussen Dick en Daan de drie pionnen inmiddels zes pionnen geworden, maar Daan heeft nog genoeg dreiging op de koningsteling van Dick. Een mindere zet wordt professioneel door Dick behandeld en Daan staat alsnog met lege handen.