Een listig zetje van Roelof Stikker

Jeugdcompetitie ronde 17

Het feest van het licht was er de oorzaak van dat er slechts vijf partijen afgelopen donderdag bij de jeugd van Kijk Uit werden gespeeld. Gezellig werd het allemaal wel, want tijdens het naspelen van de partijen werd het bekende televisieschaap Shaun van stal gehaald en driftig ge´miteerd.
De partijen werden allen een prooi voor de witspeler. Nieuwkomer Erin Lucassen kreeg Roland de Bruin als tegenstander. Roland geplaagd door hoofdpijn was voor Erin een ideale start, want in mum van tijd was Roland zijn hele schaakinboedel kwijt.
Guido de Waal waarschijnlijk in kerstsferen, verspeelde zijn dame waardoor tegenstander Mark Scholten zijn revanche voor de nederlaag van vorige week kreeg.


Roelof Stikker won van Daan Koetzier

Armando Noordzij liet zien dat hij over een portie schaakinzicht beschikt, een open h-lijn was voor Armando voldoende tegen Cory van Bellen. Armando speelde eerst zijn koning van de laatste lijn waardoor hij zijn toren van a1 naar h1 kon zetten en hierdoor een onstuitbare aanval kreeg.
Schaakinzicht was er ook te bewonderen bij Ingmar Visser. Nadat Maurits van Rees al snel in de partij een paard had prijsgegeven, schonk Ingmar zijn paard terug om in het eindspel een betere pionnenstructuur te krijgen. Dit alles werd Maurits te veel.
Bij Roelof Stikker en Daan Koetzier dreigde het een hele lange zit te worden, en dat was het eigenlijk al na ruim veertig minuten schaak. Maar een doeltreffend pionzetje van Roelof op een nog vol bord besliste de partij. Het pionzetje betekende het einde van de dame van Daan en de partij was gespeeld.