Mark Scholten doet goede zaken

Jeugdcompetitie ronde 19

Nu de feestdagen voorbijzijn liep afgelopen donderdagavond het schaakbastion aan de Eksterlaan weer een beetje vol. En meteen was duidelijk dat ook de echte schaakcadeautjes niet meer werden uitgedeeld want bij de meeste partijen moest er keihard geknokt worden.
Zeker in de partij tussen Mark Scholten en Daan Koetzier die elkaar ruim een uur lang in evenwicht hielden, totdat Mark een penning uit kon voeren waardoor het paard van Daan verloren ging. In de resterende tijd zocht Daan nog verbeten naar een beter resultaat, maar de tijd besliste het duel definitief in het voordeel van Mark.


Mark Scholten won van Daan Koetzier

Roelof Stikker had een valse start tegen Ingmar Visser. Hij liet zijn loper opsluiten. Daarna probeerde Roelof nog van alles maar Ingmar posteerde zijn stukken in de vijandelijke stelling en kon de winst bijschrijven.
Dick Wijker en Maurits van Rees hielden elkaar lang in evenwicht. Bij het ingaan van het eindspel leek het remise. Leek, want bij nadere bestudering bleek Dick de winst niet meer te kunnen ontgaan, wat dan ook gebeurde.
Koen van de Velde overrompelde Boy Wu. Koen uitermate goed op dreef, sloeg zo'n beetje alle schaakfiguren van Boy van het bord.
Marco Wellinga benutte optimaal de diagonaal a2-g8 en Armando Noordzij liep mat.
Erin Lucassen had een knappe mataanval op Marnix van der Bijl. Met zijn dame en paard kwam hij in de opengeslagen koningsstelling van Marnix, die daarop kon opgeven.
Menno Jaspers startte uitstekend tegen Barry Broek. Hij maakte een aantal stukken buit, maar vergat een gaatje te maken voor zijn koning. Barry greep deze laatste strohalm door het zogenaamde mat achter de paaltjes.
Roland de Bruin en Thomas Lichtendaal speelden een turbulent potje schaak, waarbij de kansen nogal eens keerden. Een hoop ongeloof was er toen beide heren alleen nog hun koning overhielden, remise dus.