Een prima lokzet van Thomas Rebel

Jeugdcompetitie ronde 21

Soms groeien schakers in een partij naar grote hoogten. Ditmaal was het de beurt aan Thomas Rebel, met een schijnoffer op g7 sloot hij de dame met de loper in. Van tevoren had hij de andere velden al hermetisch afgesloten. Gregory van den Ende moest zijn dame inruilen voor een toren, daarna hield Thomas stevig de druk op de ketel en besloot met twee mogelijkheden tot mat.
Cory van Bellen stond bijna de gehele partij tegen Stef Brouwer twee stukken achter. Dit wreekte zich in het eindspel. Stef liep met zijn pionnen door en zette Cory mat.
Fanuel de Klark had ook wat gepromoveerde pionnetjes en dat werd Roland de Bruin allemaal wat teveel.


Thomas Rebel groeide naar grote hoogte en won van Gregory van den Ende

Ben Eppink had geen gepromoveerde pionnen nodig tegen Anne Dijkman. Met zijn dame op h1 zette hij de onvoldoende beschermde koning op f1 mat.
Tom Noordzij heeft het maar moeilijk op schaakgebied met zijn broertje Armando. Ook dit keer lukte het hem niet om Armando te verslaan. Tom verspeelde zijn dame en speelde een verloren partij.
Thomas Lichtendaal probeerde met een stevige materiele achterstand, met zijn dame Menno Jaspers in het nauw te drijven. Maar Menno ontworstelde zich aan de druk en bekroonde zijn aanval met mat.
Erin Lucassen speelt op het ogenblik nog te gehaast. Door veel te snel te zetten bracht hij Wim Dijkman in het zadel en die gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.
Boy Wu is even aan het bijkomen van zijn uitmuntende seizoenstart. Tegen Daan Koetzier had hij de aanval maar Daan kon nog wegkomen met zijn koning. Een vreselijke aftrekaanval die de dame kostte, maakte een einde aan Boy zijn illusies.
Pieter Rebel won op een zeer gedegen wijze van Marnix van der Bijl en Ingmar Visser en Maurits van Rees wonnen beiden een stuk van hun tegenstanders Koen van de Velde en Roelof Stikker. Dit verlies kwamen beide heren niet meer te boven.
Tot in de late uurtjes zaten Vincent Geschiere en Barry Broek. Totdat Vincent met zijn dame en toren door Barry zijn sterk uitgedunde verdediging sneed en Barry mat zette.