Creatieve strijd op de 64 velden

Jeugdcompetitie ronde 22

De schaakwereld staat op het ogenblik redelijk in de actualiteit. Natuurlijk is er het Corus schaaktoernooi, maar wat meer de aandacht trok was het vertrek uit deze wereld van waarschijnlijk de beste schaker ooit: Bobby Fischer. Hij doorbrak de Russische schaakoverheersing en werd daarna steeds meer een eenling, provocerend in een wereld die steeds meer op een Hemaworst begint te lijken.
Gelukkig is er bij de jeugd nog wel genoeg creativiteit, dat bleek ook afgelopen donderdag weer, er werden wel wat zetjes over het hoofd gezien. Zoals Armando Noordzij die mat in twee over het hoofd zag tegen Fanuel de Klark maar dat ruimschoots goed maakte met een overwinning. En de familie Noordzij kon met genoegen terugkijken want ook Tom won, en wel van Ben Eppink.


Tom Noordzij keek met genoegen terug op zijn partij tegen Ben Eppink

Ingmar Visser gaf Dick Wijker les in het eindspel, met een gelijk aantal pionnen werd Dick opzij gezet. Twee sneltreinen op schaakgebied moesten het tegen elkaar opnemen, Marco Wellinga en Erin Lucassen. Erin kreeg een riante voorsprong maar verprutste het door Marco pat te zetten. Ook Anne Dijkman deed het niet goed, met een surplus aan materiaal zette zij Stef Brouwer pat.
Roland de Bruin dacht een dame te winnen, maar merkte tot zijn verbazing dat hij Cory van Bellen had matgezet. Thomas Otte vergat door te zetten tegen Marnix van de Bijl. Hij verloor het initiatief en moest lijdzaam toezien hoe Marnix de winst pakte.
Koen van de Velde werd al verrast in de beginfase door een mat op h7 van Roelof Stikker.
Wim Dijkman was er niet echt bij. Hij verspeelde zijn dame tegen Daan Koetzier, vocht zich terug, maar verloor later toch te veel materiaal.
Gregory van den Ende sloeg de koningstelling van Pieter Rebel open en maakte het keurig af.
Bij Boy Wu is het schaaklichtje uitgegaan, tegen een ontketende Barry Broek ging hij ten onder. Vincent Geschiere moest toezien hoe Menno Jaspers steeds meer materiaal won en dat liep natuurlijk niet goed af. Thomas Rebel behaalde een uitstekende overwinning op Mark Scholten, met twee torens en een loper sloopte hij zijn verdediging.