Gizem Erdogan wint damesonderonsje

Jeugdcompetitie ronde 24

Het duel tussen de twee meisjes van de jeugd van Kijk Uit is gewonnen door Gizem Erdogan. In het duel met Anne Dijkman waarin er legio mogelijkheden waren voor beide speelsters, werd Anne uiteindelijk mat gezet. Veel andere partijen duurden aanmerkelijk korter, zoals die tussen Cory van Bellen en Ben Eppink waar Cory onderuitging door het herdersmatje. Ook snel was Guido de Waal. De laatste tijd wat geplaagd door onnodige nederlagen, speelde hij ditmaal goed. Erin Lucassen moest toezien hoe Guido met dame en loper zijn stelling uit elkaar speelde.


Gizem Erdogan zette Anne Dijkman mat

Ook Roelof Stikker had er zin in. Met een goede aanval werd de koningsvleugel van Gregory van den Ende verpulverd en dat was ruim voldoende voor de winst.
Marnix van der Bijl verscheen al snel heel dreigend in de stelling van Tom Noordzij, te dreigend voor Tom. Armando Noordzij moest het opnemen tegen Thomas Otte. Thomas op zijn hoede, want Armando is de laatste weken goed in vorm, speelde het prima, promoveerde met zijn pion en Armando liep mat.
In de categorie: "gewonnen stellingen, maar hoe maak ik het af?" waren er twee duels. De ene was tussen Vincent Geschiere en Fanuel de Klark, waarin Fanuel met twee torens méér, hoofdbrekens had om de gewonnen stelling te vinden, hetgeen wel gelukte overigens. De andere was het duel tussen Roland de Bruin en Thomas Lichtendaal, waar Roland met zijn dame Thomas plachte mat te zetten. Na een minuut of tien klonk er een juichkreet door de zaal, het was Roland gelukt!
Maurits van Rees, afgelopen zondag tweede geworden bij het Noord-Hollands kampioenschap voor pupillen en in het bezit van een uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap, onderschatte de loper van Ingmar Visser. Een penning op de toren bezorgde Ingmar de winst.
Menno Jaspers zette Marco Wellinga met dame en loper mat. Barry Broek is aan het pieken, ditmaal werd Koen van de Velde verslagen, twee mindere zetten werden Koen fataal.
Een hele interessante stelling kregen Daan Koetzier en Mark Scholten op het bord. Zonder dame leek Daan de koning van Mark te kunnen vangen, het lukte net niet en Mark greep alsnog de winst.