Sterk spel van Menno Jaspers

Jeugdcompetitie ronde 25

Schakers hebben periodes waar ze de winstpartijen aan elkaar rijgen. Op dit ogenblik zit Menno Jaspers in zo'n schaakhemel. Tegen Marnix van der Bijl verwierf hij in het middenspel een loper mr en buitte die voorsprong met zijn pionnen optimaal uit.


Menno Jaspers is in topvorm

Ingmar Visser (al vierentwintig partijen ongeslagen!) ging langs de poorten van de hel. Mark Scholten met een winnende aanval in totaal gewonnen stand, verzuimde Te3 te spelen waarbij er ng een stuk van Ingmar de doos in kon. In plaats daarvan gaf hij zijn toren weg en daarmee de partij.

Nadat Ingmar (met wit) 1. Te2-e4?? had gedaan, speelde Mark 1. ... c5?? i.p.v. 1. ... Te3! met torenwinst. Nu kon Ingmar met 2. Kg2xf3 Marks toren winnen.

Koen van de Velde profiteerde optimaal van een volgens Daan Koetzier 'een domme zet', een volle dame wel te verstaan.
Boy Wu smaakte eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Erin Lucassen kwam in een stelling terecht die hij nog nooit had gezien. Dat kan kloppen want Boy speelt een niet alledaags partijtje schaak.
Maurits van Rees geconcentreerd spelend tegen Thomas Rebel, had een ver opgerukte pion en via dit kleinood kon hij een winnende aanval creren.
Ook Pieter Rebel won niet, een sterke aanval van Wim Dijkman was daar verantwoordelijk voor.
Barry Broeks zegereeks werd gestuit door een sterk spelende Roelof Stikker. Roelof was deze avond eenvoudig een maatje te groot.
Gregory van den Ende komt ook in vorm. Met rustig en goed spel werd Thomas Otte verslagen.
Marco Wellinga had aan een aftrekaanval genoeg om Armando Noordzij te verslaan. De toren van Armando ging verloren en de koning stond hopeloos op open terrein.
Tom Noordzij zag zijn partij in het water vallen tegen Vincent Geschiere. Met twee torens minder was het vechten tegen de bierkaai.
Ben Eppink met een dame meer, won van Fanuel de Klark en Cory van Bellen verschalkte Anne Dijkman met een mataanval.
En tenslotte Gizem Erdoğan, die met drie stukken meer de koning van Stef Brouwer dreigde mat te zetten. Maar voordat dat gebeurde verliet Stef met veel misbaar de zaal.