Zwartspelers in zwaar weer

Jeugdcompetitie ronde 27

In de krokusvakantie ging het jeugdschaken bij Kijk Uit gewoon door. Veertien spelers die niet op wintersport of in een van de talrijke vakantieparken hun vrije dagen spendeerden, waren van de partij.
Het werd een sportief drama voor de zwartspelers, bijna iedereen verloor. Slechts Menno Jaspers wist een half puntje af te snoepen van Barry Broek, maar het had ook voor Menno een stuk slechter kunnen aflopen. Na een prima verdedigingzet van Barry kwam hij een stuk achter. Barry weigerde echter in het eindspel de pionnetjes van Menno op te halen, waarna Barry met vier pionnen achter tegen een loper remise aanbood. Dat werd door Menno aangenomen.


Ook Jared van der Zee verloor met de zwarte stukken

Mark Scholten blijft het prima doen. Dit keer ontfutselde hij Roelof Stikker met een aftrekaanval de dame. Weliswaar tegen een toren, maar even later was het definitief beslist toen Roelof pardoes zijn toren cadeau gaf.
Gregory van den Ende won vrij snel van Koen van de Velde. Koen verloor in de opening al een pion, even later een stuk en toen ook nog eens de dame verloren ging was het pleit beslist.
Marco Wellinga won van Boy Wu die zijn goede vorm aan het begin van dit seizoen helemaal kwijt is. Marco won stuk na stuk en dan gaat het normaal gesproken niet meer mis.
Kirsten Broek verloor al heel snel in de partij haar dame. Tegenstander Thomas Lichtendaal maakte er optimaal gebruik van en kon er een winstpartij bijschrijven.
Roland de Bruin kon in het middenspel steeds meer druk op de stelling van Jared van der Zee uitoefenen waardoor een aantal stukken verloren ging en Roland de partij winnend afsloot.
Fanuel de Klark verraste Erin Lucassen. Fanuel speelde het slim met twee torens tegen Erin één toren. Nadat hij de laatste toren van Erin had afgeruild, kon hij met zijn pionnen de overkant halen en de winst binnenhalen.