Schaakdrukte bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 28

Maar liefst tweeŽndertig jeugdspelers hadden de weg afgelopen donderdag naar de Eksterlaan gevonden, het resultaat: een bijna volle speelzaal en een bonte verzameling aan partijen.
De meest in het oog springende uitslag was de overwinning van Wim Dijkman op Maurits van Rees. Nadat Maurits met zwart het Italiaans met h6 probeerde te bestrijden, werd zijn koning uitgerookt en midden op het bord matgezet.
Na een drie maanden lange pauze was Ramon Wonink weer van de partij. In een hoogstaand duel tegen Roelof Stikker speelde hij een toren-pioneindspel perfect uit.
Armando Noordzij kon Erin Lucassen matzetten. Hij verwisselde echter het paard en de dame en won slechts een kwaliteit. Erin vocht zich knap terug en besloot winnend de partij.


Erin Lucassen won van Armando Noordzij

Ook Ingmar Visser had iets met een paard, maar dan in positieve zin. Net toen tegenstander Dick Wijker een optisch overwicht kreeg, zorgde het paard voor een ware ravage in de stelling van Dick.
Anne Dijkman kon debutant Niels Verduijn niet beide punten afhandig maken, in gewonnen stelling zette zij Niels pat.
Gizem Erdogan omzeilde de pat regel en vijftig zettenregel door opnieuw een "onbewust" mat tegen Jared van der Zee op het bord te toveren.
Bij Thomas Otte was de toverkracht deze avond niet aanwezig. Na onnodig dameverlies speelde hij tegen Marco Wellinga een verloren partij.
Menno Jaspers zit nog steeds in de lift naar boven. Met paard en loper speelde hij de verdediging van Koen van de Velde zoek.
Gregory van den Ende buitte het toren-lopervoordeel tegen Daan Koetzier goed uit. Hier en daar vergaarde hij wat pionnetjes en dat bracht de winst.
Bij Cory van Bellen was de wens de vader van de gedachte. Hij dacht Stef Brouwer mat te zetten met zijn dame maar had vergeten steun aan de dame te verlenen, weg dame en partij.
Mark Scholten, erg goed dit seizoen, won van Thomas Rebel. Te veel stukverlies was volgens Mark de oorzaak.
Guido de Waal gaf Barry Broek de keuze mat of de dame inleveren, beide keuzes hielden verlies in.
Fanuel de Klark lijkt de weg naar boven te hebben ingeslagen, opnieuw winst. Met een overmacht van stukken werd Roland de Bruin matgezet.
Ben Eppink in materiaal opzicht op verlies, probeerde nog een vesting te bouwen tegen de oprukkende stukken van Thomas Lichtendaal. Tevergeefs, Thomas blies eenvoudig de vesting van het bord.
Marnix van der Bijl speelde de koningstelling van Pieter Rebel uit elkaar en besloot met mat.
Voor Boy Wu blijven het moeilijke schaaktijden, ditmaal moest hij verlies incasseren tegen Tom Noordzij.