Marco Wellinga boekt derde overwinning op rij

Jeugdcompetitie ronde 29

In een opnieuw druk bezochte speelzaal deed Marco Wellinga prima zaken. Hij haalde zijn oude loper-dame truc van stal en ditmaal liep Pieter Rebel in de val. Iemand die ook voor de derde maal iets op het bord zag verschijnen was Gizem Erdogan. Tegen Niels Verduijn besloot zij met twee torens jacht te gaan maken op de koning van Niels en tot haar verbazing had ze Niels matgezet.


Marco Wellinga

Mark Scholten deed dat een ietsje anders. Met een wel hele mooie zet werd de koning van Wim Dijkman matgezet. Ramon Wonink vergat remise te maken tegen Thomas Rebel. Met twee torens kreeg hij gelegenheid om op de zevende rij te komen en eeuwig schaak te forceren. Ramon deed dat niet, verbrak de verbinding tussen zijn beide torens en Thomas profiteerde optimaal.
Koen van de Velde brak met een slim zetje het verzet van Barry Broek. Een rŲntgenschaakje betekende torenruil waardoor Koen een vrijpion creŽerde. Jared van der Zee boekte haar eerste zege op de club. Nadat tegenstander Cory van Bellen diverse kansen had gekregen, liep hij mat achter de paaltjes. In de broederstrijd tussen Tom en Armando Noordzij onderging Tom hetzelfde lot.
Menno Jaspers had een stuk meer in het eindspel, maar zijn koning werd door Daan Koetzier steeds verder in de hoek gedreven. Toen de toren erbij kwam was het pleit in het voordeel van Daan beslecht. Gregory van den Ende zat een beetje op hete kolen deze avond. Om acht uur had hij een afspraak dus probeerde hij zo snel mogelijk een beslissing forceren tegen Roelof Stikker. Maar met schaken is haastige spoed zelden goed, zodat Roelof met de eer ging strijken. Maurits van Rees kwam beter uit de opening dan Ingmar Visser, maar in het middenspel ging het alweer gelijk op. In het eindspel creŽerde Ingmar een vrijpion die de winst veilig stelde.
De andere uitslagen zijn: Thomas Otte - Marnix van der Bijl 0-1, Vincent Geschiere - Erin Lucassen 1-0, Boy Wu - Fanuel de Klark 1-0, Ben Eppink - Roland de Bruin 0-1 en Thomas Lichtendaal - Anne Dijkman 1-0.