Marathonpartijen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 30

Terwijl het buiten beestenweer was, draaiden binnen de hersenen van de nog jonge schaakspelers op volle kracht. Een aantal partijen werd echte thrillers. Zo was Armando Noordzij met zijn dame een ware rooftocht begonnen in de stelling van Vincent Geschiere. Wel bleef hierdoor de rest van zijn stukken niet ontwikkeld. Vincent had echter een zetje in petto waardoor Armando kon opgeven. En ja hoor, na bijna een uur spel liep Armando in de val.


Vincent Geschiere liet Armando Noordzij in de val lopen

Barry Broek steeds meer materiaal winnend van Marnix van der Bijl, kon na een uur schaken opgelucht ademhalen. Maurits van Rees en Roelof Stikker maakten er samen een prachtpartij van. Nadat Maurits aanvankelijk een stuk had gewonnen, moest hij dat kleinood even later weer inleveren. Roelof leek daarna de beslissende aanval te hebben. Maurits verdedigde echter zeer goed, en Roelof verloor daarbij zijn toren en uiteraard de partij. Na afloop is de aanval van Roelof door velen geanalyseerd, maar de echte winst werd niet gevonden. Misschien brengt het computerprogramma Fritz uitkomst.
Gregory van den Ende bracht een droommat op het bord. Met twee lopers besliste hij zijn partij tegen Wim Dijkman.
Guido de Waal stuitte de opmars van Menno Jaspers. Koelbloedig benutte hij zijn kansen en toen Menno de dames afruilde, was de winst voor Guido een feit.
Anne Dijkman versloeg Cory van Bellen. Anne wist het mat op een vol bord goed te vinden. Boy Wu bracht Gizem Erdogan tot stilstand. Ondanks taai verzet van Gizem lokte Boy haar koning naar open terrein om daar met het paard het karwei af te maken.
Debutant Quinten Otte had het niet echt getroffen met de paring, Tegen een sterk spelende Stef Brouwer liep hij mat.
Thomas Otte moest toezien hoe Erin Lucassen steeds meer materiaal won. Ondanks zijn niet al te florissante positie van zijn koning kon hij Thomas toch genoeg onder druk zetten en hem mat te laten lopen.
Verdere uitslagen zijn: Mark Scholten - Ingmar Visser 0-1, Marco Wellinga - Koen van de Velde 0-1, Niels Verduijn - Ben Eppink 0-1 en Tom Noordzij - Thomas Lichtendaal 1-0.