Krakkemikkige verdedigingen

Jeugdcompetitie ronde 31

In het schaken is verdedigen een kunst op zich. Een van de redenen is waarschijnlijk dat je de aanvalszetten van je tegenstander moet doorzien. En dat vergt tijd en inlevingsvermogen.
Bij de jeugd van Kijk Uit capituleerde al heel snel een aantal spelers. Thomas Rebel en Niels Verduijn moesten al snel Ingmar Visser en Stef Brouwer een hand geven.
Daan Koetzier kreeg een hele lelijke paardvork in zijn verdediging, koning, dame en toren stonden in. Roelof Stikker speelde vanaf dat moment een gewonnen partij.
Maurits van Rees won tegen Mark Scholten al snel een stuk. Daarna verspeelde Maurits zijn voorsprong door een bekend motief. Een tussenschaakje en weg stuk. In het eindspel met een pion meer voor Maurits, deed Mark een paar onnauwkeurige zetten en haalde Maurits alsnog de buit binnen.


Debutante Lara von Wintersdorff begon goed met een remise

Guido de Waal zit weer in lift naar boven. Met secuur spel kwam hij met een toren meer tevoorschijn in het eindspel. Dit was genoeg voor winst tegen Gregory van den Ende.
Jared van der Zee zorgde voor een verrassing. Met twee torens werd Ben Eppink voor het blok gezet.
Vincent Geschiere won al snel de dame van Tom Noordzij en kon opnieuw een zege bijschrijven. Armando Noordzij kon de winst niet vinden. In een leuke partij tegen Thomas Otte was Thomas een ietsje eerder bij de vijandige koning.
De koning van Roland de Bruin werd uit zijn stelling gelokt door de stukken van Thomas Lichtendaal, die daarna de verdwaalde monarch aan de zijkant van het bord mat zette.
Debutante Lara von Wintersdorff kwam met koning, loper en paard tegen de koning van Cory van Bellen in het eindspel. Het is dan een lange theoretische weg naar de winst, zodat er tot remise werd besloten.
Barry Broek verspeelde een gewonnen stelling tegen Marco Wellinga. En ook voor Quinten Otte in gewonnen stelling tegen Anne Dijkman, liep het nog niet goed af.
Overige uitslagen zijn: Erin Lucassen - Boy Wu 1-0, Pieter Rebel - Koen van de Velde 0-1 en Fanuel de Klark - Gizem Erdogan 1-0.