Twee identieke remises bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 32

De twee grote kanshebbers voor de eerste plaats in groep twee, Koen van de Velde en Guido de Waal, hebben beide remise gespeeld, en wel door zetherhaling. Koen van de Velde weliswaar met een kwaliteit meer tegen Daan Koetzier, kreeg te maken met een vijandelijke vrijpion. Deze kon enkel door zetherhaling worden gestopt. Rivaal Guido de Waal kreeg σσk te maken met een vijandelijke vrijpion. Doordat Guido met zijn loper het promotieveld bezet hield, zat er voor Wim Dijkman niet meer in dan remise. Menno Jaspers behield zijn derde plaats in deze groep door een snelle overwinning op Marco Wellinga.


De koplopers in groep twee: Koen van de Velde en Guido de Waal

In groep een is Ingmar Visser voor de concurrentie buiten bereik geraakt. Roelof Stikker vocht als een leeuw, maar na dik een half uur spel had Roelof te veel stukken verloren om nog tot winst of remise te komen. Maurits van Rees had een taaie tegenstander aan Thomas Rebel. Uiteindelijk verloor Thomas een loper en kon Maurits de winst bijschrijven. Gregory van den Ende zorgde voor een verrassing. Tegen de dit seizoen sterk spelende Mark Scholten won hij een loper en bezorgde zichzelf hierdoor de winst.
In groep drie gaat Marnix van der Bijl fier aan kop. Een snel mat tegen Erin Lucassen bracht hem deze avond opnieuw winst. Armando Noordzij op de tweede plaats in groep drie, kwam eveneens tot winst. In een voor Armando lastige partij tegen Gizem Erdogan vond hij tenslotte het mat.
Lara von Wintersdorff pakte ook in haar tweede partij op de club punten, zij won haar partij tegen Niels Verduijn. Boy Wu lijkt uit zijn schaakdip te komen, na een gelijk opgaande partij tegen Pieter Rebel, verraste hij Pieter met een mataanval. Vincent Geschiere boekte zijn derde zege op rij ten koste van Fanuel de Klark. Thomas Otte deed wat damezetten te veel waardoor Barry Broek een betere stelling kreeg en zo de overwinning kon behalen. Quinten Otte verloor van Cory van Bellen en de op de ranglijst te laagstaande Tom Noordzij won van Jared van der Zee.