Top drie komt niet tot winst

Jeugdcompetitie ronde 33

Afgelopen donderdag kwamen de spelers uit de top drie bij het jeugdschaak niet verder dan remise. Ingmar Visser moest na eenendertig (!) winstpartijen op rij berusten in remise tegen Dick Wijker. In een loper pionnen eindspel zagen beide spelers geen winst meer. Maurits van Rees overkwam hetzelfde tegen Gregory van den Ende. Hier ging het om een toren pionnen eindspel.
Een van de winnaars in deze ronde, Mark Scholten, behaalde de overwinning op mysterieuze wijze tegen Thomas Rebel. Laatstgenoemde gaf op omdat hij dacht dat hij verloren stond. Tot Mark was deze constatering niet doorgedrongen en verbaasd nam hij de punten in ontvangst.
Guido de Waal begon als een wervelwind tegen Barry Broek. Toen deze storm ging liggen had Barry twee torens minder en speelde een verloren partij. Menno Jaspers dook de top tien in. Na torenverlies van Marnix van der Bijl was de partij gespeeld. Marco Wellinga toonde zich wat behendiger in het eindspel dan Erin Lucassen. Na een ongelukkig zetje van Erin kon Marco met zijn pion doorlopen en de winst binnenhalen.


Quinten Otte ontsnapte met remise tegen Lara von Wintersdorff door pat

Boy Wu ontmoette zijn angstgegner Vincent Geschiere. Het liep zoals verwacht, Boy kwam twee torens achter, verloor en moet maar hopen dat hij Vincent voorlopig met schaken ontloopt. Pieter Rebel hield aan de schermutselingen op het bord met Thomas Otte een volle dame over. Hiermee besliste hij de partij. Armando Noordzij haalde alle trucs uit de kast om Fanuel de Klark punten afhandig te maken. Dat lukte niet, met twee torens werd Armando mat gezet.
Het is te hopen dat Roland de Bruin na zijn partij tegen Tom Noordzij een goede nachtrust heeft gehad want hij liet Tom op kolderieke wijze ontsnappen met pat. Thomas Lichtendaal won al snel en naar eigen zegge, op een fraaie wijze van Gizem Erdogan. Cory van Bellen en Ben Eppink hielden elkaar in perfect evenwicht, beide hielden enkel de koning over. Jared van der Zee speelt het spelletje secuur. In de opening won ze een paard van Anne Dijkman en speelde het knap uit. Tenslotte Lara von Wintersdorff, zij zette Quinten Otte pat.