Een wonderlijke ontsnapping van Gregory van den Ende

Jeugdcompetitie ronde 34

Al in een vroeg stadium worden jonge schakers geleerd dat de stukken een bepaalde waarde vertegenwoordigen, maar op het bord stijgen stukken soms ver boven de genoemde waarde uit (kunnen ook zeer in waarde dalen). Thomas Rebel had in zijn partij tegen Gregory van den Ende de dame voor een toren gewonnen en de winst leek een kwestie van tijd, ware het niet dat Thomas een wel zeer ongelukkige loperzet deed en tot verbazing van beide heren mat liep.


Gregory van den Ende

Vincent Geschiere behaalde zijn zevende overwinning op rij. Barry Broek ondervond dat als Vincent in vorm is, hij moeilijk te bestrijden is.
Mark Scholten is het hele seizoen al in vorm. In een goede schaakpartij tegen Roelof Stikker won hij twee stukken en speelde het potje schaak bekwaam uit.
Bij de meisjes was Lara von Wintersdorff de enige die tot winst kwam, tegenstandster Anne Dijkman verloor teveel materiaal. Gizem Erdogan moest aan Roland de Bruin de eer laten, die geruime tijd met een prachtige paardzet de partij kon beslissen, maar voor een andere oplossing koos.
Jared van der Zee speelde tegen Cory van Bellen haar pionnen te ver op. Cory dook met zijn stukken achter de pionnen en won veel materiaal en tenslotte de partij.
Boy Wu won van Armando Noordzij, en dat nog wel met een spookpaard van Armando.
Tom Noordzij trok meteen fel van leer tegen Fanuel de Klark en dat werd dan ook beloond met een winstpartij voor Tom.
Marco Wellinga speelde geduldig tegen Daan Koetzier, maar moest aan Daan de punten laten.
Koen van de Velde deed goede zaken in de race voor de eerste plaats in groep twee door een overwinning op Menno Jaspers en door de nederlaag van Guido de Waal, die tegen Ingmar Visser al in een vroeg stadium een toren verspeelde en daarna een verloren partij speelde.
Erin Lucassen vroeg zich af waarom Pieter Rebel zijn paard niet sloeg. Nu dat antwoord kwam een zet later met een geslaagde mataanval.
Ben Eppink en Thomas Lichtendaal speelden een lange en vooral gezellige partij waar Thomas uiteindelijk aan het langste eind trok.