Dameverlies loopt niet goed af

Jeugdcompetitie ronde 35

Nadat een groot gedeelte van de jeugd simultaan tegen Ingmar Visser en jeugdleider Andries Visser hadden gespeeld, bleven in de competitie lange partijen uit. Kennelijk was het kruit verschoten. En schaker viel op: Vincent Geschiere. Hij bracht het in de simultaan tot winst en in de competitie leek Marnix van der Bijl hem te verslaan. Maar zoals wel vaker gebeurt als het even niet loopt met een speler in grote vorm, het geluk schiet te hulp. Marnix liet zich in gewonnen stelling mat zet achter de paaltjes.
Maurits van Rees was niet echt bij de les (waarschijnlijk de gemiste schoolvoetbalfinale op sportpark Schoonenberg). Tegenstander Ingmar Visser kon zodoende als eerste de winst bijschrijven.
Mark Scholten won een loper van Guido de Waal en leek de winst binnen te halen, ware het niet dat Guido nog een pionnetje compensatie had. Dit kleine euvel kon Mark niet wegwerken en moest berusten in remise. Gregory van den Ende benutte zijn senioren ervaring optimaal. Koen van de Velde moest toezien hoe Gregory steeds meer materiaal buit maakte en de winst pakte. Ook Boy Wu raakte zijn hele inboedel kwijt en wel aan Barry Broek.


Ben Eppink liet tegen Gizem Erdogan een mooi mat onbenut maar won wel

Dan drie partijen waar dameverlies cruciaal werd. Als eerste Marco Wellinga die al snel zonder dame verder moest tegen Roelof Stikker en dat liep niet goed af voor Marco. Daan Koetzier blunderde zijn dame tegen Menno Jaspers van het bord en werd later met twee torens matgezet. Erin Lucassen kwam met zijn dame en koning in een penning van de toren van Tom Noordzij terecht. Daarna was de partij in het voordeel van Tom gespeeld.
Ben Eppink won weliswaar van Gizem Erdogan, maar liet wel een heel mooi mat in twee met dame en paard onbenut. Quinten Otte behaalde zijn eerste overwinning op de club. In een gelijk opgaande partij tegen Niels Verduijn trok hij in de slotfase aan het langste eind. Anne Dijkman had een wel heel ingewikkeld mat op het bord getoverd tegen Cory van Bellen.
Overige uitslagen: Roland de Bruin - Armando Noordzij 1-0, Fanuel de Klark - Thomas Otte 1-0 en Lara von Wintersdorff - Thomas Lichtendaal 0-1.