Een bombardement van schaakjes

Jeugdcompetitie ronde 37

Sommige partijen in het schaakspel worden op het scherpst van de snede gespeeld. Afgelopen donderdag speelden Erin Lucassen en Boy Wu zo'n partij. Erin won tenslotte omdat hij zijn spervuur van schaakjes met een ware voltreffer afsloot. Ook Lara van Wintersdorf deed goede zaken, na een heleboel schaakjes wist zij Gizem Erdogan mat te zetten.
Een partij die niet zo scherp was maar wel spannend ging tussen Maurits van Rees en Dick Wijker. In gelijke stand met nog zevenenveertig (!) seconden voor Dick en ruim zes minuten voor Maurits, ging Maurits ongelooflijk genoeg nog door zijn tijd.
Guido de Waal won opnieuw van Gregory van den Ende. Een aftrekschaak betekende het einde van Gregory’s toren plus een dame achterstand. Debutant Bram Zwanenburg begon goed, met een dame en toren zette hij Quinten Otte mat. Ook de broer van Quinten, Thomas, verging het niet goed. Na een partij die alle kanten op kon, vond Armando Noordzij de overwinning.
Tom Noordzij delfde het onderspit tegen een sterk spelende Marnix van der Bijl. Thomas Rebel speelde ook sterk, tegenstander Koen van der Velde werd veel materiaal afhandig gemaakt en Thomas pakte de winst. Jared van der Zee begon prima aan haar partij tegen Ben Eppink, maar ergens verzandde het spel. Ben nam het initiatief over en won alsnog.


Marnix van der Bijl speelde sterk tegen Tom Noordzij

Daan Koetzier sloot de dame van Vincent Geschiere op en met een dame minder was het voor Vincent een onbegonnen zaak. Roelof Stikker had de koning van Menno Jaspers over het halve bord heen gejaagd, en op die plek beleefde de ontheemde monarch zijn Waterloo.
Ingmar Visser had aan een toren genoeg om Mark Scholten in het eindspel mat te zetten. Stef Ton, druk in training, zette Roland de Bruin voor onoverkomelijke problemen.
Marco Wellinga zette met een toren en twee lopers Barry Broek mat. Fanuel de Klark won van Thomas Lichtendaal en in de partij tussen Cory van Bellen en Niels Verduijn wist Cory uiteindelijk als winnaar vandaan te komen.