Fraaie zetten bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 38

Er zijn momenten bij een schaker dat in een flits de beste zetten worden waargenomen. De kunst is dan om die zetten ook in praktijk te brengen. Maurits van Rees had aan een subliem moment genoeg tegen Menno Jaspers. Een onschuldig pionzetje (althans zo leek het) luidde de ondergang van de dame van Menno in.
Ook Boy Wu was aan het toveren tegen Thomas Otte, met een dame en een loper liep Thomas mat.
Een mooie aftrekaanval kwam op naam van Roelof Stikker die hierbij de dame van Daan Koetzier buit maakte. Thomas Lichtendaal had ook een prima dag, met maar liefst een voorsprong van drie stukken won hij van Armando Noordzij.


Boy Wu was aan het toveren tegen Thomas Otte

Een echte kraker werd gespeeld tussen Lara von Wintersdorff en Jared van der Zee. Aanvankelijk leek Jared in de opening Lara te overspelen, maar Lara nam het initiatief over en leek te gaan winnen. Een paar schaakjes van Jared zorgde voor een totale ommekeer. Maar in het eindspel zorgde het paard van Lara voor torenverlies bij Jared. Uiteindelijk werd de vrede getekend met remise.
Bram Zwanenburg is bezig met een droomstart. Ook zijn tweede partij op de club won hij; met twee torens werd Anne Dijkman matgezet.
Gregory van den Ende verspeelde in de opening al een stuk tegen Dick Wijker. En tegen een sterke schaker als Dick loop je dan tegen een nederlaag op. Erin Lucassen won, nadat zijn pion was gepromoveerd tot dame, in een rap tempo van Marco Wellinga. Mark Scholten zit nog steeds in de "de schaaklift". Aan twee mindere zetten van Koen van de Velde had hij genoeg om de winst te pakken.
Cory van Bellen, druk bezig in zijn stappenboek voor het naderende examen, merkte direct het effect hiervan. Tegen Quinten Otte ging alles van een leien dakje voor Cory. Ben Eppink (ook druk studerend) vergat de winst te pakken tegen Roland de Bruin door remise te accepteren.
Gizem Erdogan speelde het partijtje schaak te snel tegen Stef Ton waardoor Stef niet te missen kansen kreeg. En tenslotte, een geconcentreerde Barry Broek won van Tom Noordzij.