Schaakviertal op volle toeren

Jeugdcompetitie ronde 39

Het verhaal van de vier schakers van de Jan Campertschool is op zijn minst opmerkelijk: een derde plaats in de gemeente Velsen, als reserveteam toch mogen meedoen aan de Noord-Hollandse kampioenschappen, geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen en afgelopen zaterdag in Nijmegen geplaatst voor de halve finale komende zaterdag.
Nu spelen deze schakers allen bij de jeugd van Kijk Uit, dus de hoogste tijd om de spelers (Maurits van Rees, Roelof Stikker, Daan Koetzier en Stef Ton) van nabij te volgen. Maurits van Rees behaalde een regelmatige overwinning op de dit seizoen sterk spelende Mark Scholten. Roelof Stikker had aanmerkelijk meer moeite. Tegen Guido de Waal kwam hij in een toren eindspel terecht. Uiteindelijk behield Roelof een toren over en moest Guido capituleren.
Daan Koetzier had de wind in de zeilen, want in een zucht had hij zijn partij tegen Marco Wellinga in winst omgezet. Stef Ton tenslotte moest het opnemen tegen Thomas Otte. Al vroeg in de partij meldde Thomas dat hij zo een beetje alles was kwijtgeraakt, maar in een partij met Thomas weet je het nooit. En ja hoor, hij liep pat.


Maurits van Rees, Daan Koetzier, Roelof Stikker en Stef Ton

In de andere partijen werd de eerste nederlaag van Bram Zwanenburg een feit. Cory van Bellen werd winnaar van dit onderhoudende potje schaak.
Ingmar Visser en Dick Wijker besloten tot een salonremise, want beiden spelen ook bij de senioren en die speelden ook deze avond.
Vincent Geschiere kwam uit geslagen positie terug tegen Koen van de Velde, met alleen de koning tegen een toren en twee pionnen was het pleit beslecht.
Ook Marnix van der Bijl leek te verliezen, maar tegenstander Barry Broek verloor het overzicht en Marnix toonde zich de sterkste in het eindspel.
Armando Noordzij had aan een slim paardvorkje genoeg tegen Fanuel de Klark.
Tom Noordzij zette de hele partij stevig druk op de stelling van Boy Wu, en tenslotte bezweek de verdediging van Boy.
Thomas Rebel sloeg op zijn bekende manier toe (stelling ingewikkeld maken), ditmaal tegen Menno Jaspers.
Andere uitslagen: Erin Lucassen - Pieter Rebel 1-0, Lara van Wintersdorf - Ben Eppink 0-1 en Quinten Otte - Anne Dijkman 0-1.