Ingenieuze matnetjes bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 41

Terwijl nu de focus op sportgebied gericht is op het alpengebied, bestreden achtentwintig kinderen elkaar op het schaakbord. Ook hier werden kunstzinnige momenten afgewisseld met onbegrijpelijke acties.
Thomas Otte had de eer als eerste zijn tegenstander Roland de Bruin te verstrikken in een matnet. Armando Noordzij speelde niet veel later met zijn loper en dame tegen Boy Wu een uitgekiend spelletje, dat Boy tot overgave dwong. In groep twee was het topduel tussen Guido de Waal en Menno Jaspers, waarbij Guido al snel een stuk won. Ondanks de druk van Menno maakte Guido nog een stuk buit wat het einde van deze partij betekende. Koen van de Velde moest definitief afhaken voor de eerste plaats in groep twee, Marco Wellinga speelde het toreneindspel met twee pionnen meer naar winst.


Thomas Otte verstrikte zijn tegenstander in een matnet

Gregory van den Ende had zijn kruit al verschoten in een gewonnen partij tegen de jeugdleider, tegen Mark Scholten kwam hij geen moment in de partij en liep mat op de laatste rij. Tom Noordzij volgde het voorbeeld van zijn broer Armando met een overwinning op Fanuel de Klark. Hetzelfde dacht waarschijnlijk Quinten Otte, 'mijn broer (Thomas) heeft gewonnen dus ik ook'. Jared van der Zee delfde het onderspit tegen Quinten.
In de categorie 'grote talenten' moesten Maurits van Rees en Thomas Rebel het opnemen tegen de routiniers Ingmar Visser en Dick Wijker. Maurits kwam ver, had met toren h3 goede kansen gekregen, maar deed het niet en moest capituleren tegen de eindspelkunsten van Ingmar. Thomas verloor al snel een kwaliteit, won het met een goede aanval terug, maar moest in de loop van het spel twee pionnen inleveren tegen Dick, wat zijn nederlaag inluidde.
Barry Broek behaalde na een moeizaam begin toch nog de zege tegen Vincent Geschiere. Marnix van der Bijl liet Pieter Rebel met twee torens matlopen. Ben Eppink zag het waarschijnlijk niet meer en zonder duidelijke reden gaf hij tegen Thomas Lichtendaal op. Anne Dijkman verspeelde de overwinning door Cory van Bellen pat te zetten en Bram Zwanenburg won alweer zijn derde partij (van de vier) op club. Lara von Winterdorff werd aan de zege kar gebonden.