Toreneindspelen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 42

Afgelopen donderdag kwamen van de twaalf partijen die gespeeld werden er drie in een eindspel met torens terecht. Allen eindigden in remise. In de partij tussen Maurits van Rees en Dick Wijker was dat begrijpelijk, hoewel Maurits misschien iets meer ruimte had. De twee andere partijen werden exacte kopieŽn van elkaar. Armando Noordzij en Roland de Bruin hadden beiden een toren en Roland ook nog eens pion op het bord. Maar de koning van Roland stond beroerd en na het verspelen van zijn pion moest hij nog oppassen voor mat. Armando zag het niet en met een rood hoofd rende Roland (bewust van zijn ontsnapping) naar buiten om een partijtje te voetballen. Marco Wellinga trad in de voetsporen van Roland, ook hij wist van zijn pionnetje extra niet te profiteren en moest genoegen nemen met remise tegen Vincent Geschiere.

Pieter Rebel haalde de trukendoos open en zette een geslaagde mataanval op tegen Tom Noordzij

Barry Broek haalde een stunt uit door Daan Koetzier te verslaan en ook Mark Scholten zorgde voor een verassing door van Ingmar Visser te winnen.
Thomas Rebel zette een heel mooie aanval op tegen Guido de Waal. Alleen stond de koning van Thomas niet veilig en kon Guido counteren op zijn Italiaans (of meer hedendaags: Nederlands). Guido ontkrachte de aanval en Thomas moest materiaal inleveren en de partij. Pieter Rebel haalde de trukendoos open tegen Tom Noordzij. Met veel pijn en moeite bleef Tom overeind maar de positie van zijn koning was miserabel. Dit zag Pieter ook en zette een geslaagde mataanval op.
Cory van Bellen verkeek zich op de loper van Jared van der Zee. Dit kostte hem een stuk en toen er even later allerlei dreigingen ontstonden werd het dweilen met kraan open.
Roelof Stikker snoepte bij Koen van der Velde allerlei pionnen van het bord en toen de stukken van het bord verdwenen, werd de pionnenovermacht van Roelof Koen een ietsje teveel.
Quinten Otte behaalde een mooie overwinning op Bram Zwanenburg. Boy Wu rookte de koning van Ben Eppink uit en de ontheemde monarch liep midden op het bord mat. Marnix van der Bijl versloeg Erin Lucassen.