Ingmar Visser voor tweede maal jeugdkampioen bij schaakclub Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 43

Voor de tweede maal op rij is Ingmar Visser er in geslaagd kampioen te worden bij de jeugd. Van echte spanning was nauwelijks sprake, de eerste partij van het seizoen tegen Dick Wijker verloor hij weliswaar maar daarna zette hij een reeks van dertig(!) overwinningen neer. De paar achtervolgers werden hierdoor op een straatlengte achterstand gezet en Ingmar kon de touwtjes laten vieren. De kracht dit seizoen bij Ingmar was het eindspel, wanneer het echt moeilijk werd was er altijd wel een pionnetje dat op de een of ander wijze promoveerde.


Jeugdkampioen Ingmar Visser

Dick Wijker werd tweede, stand verplicht. Ook Dick zijn tweede plek kwam niet echt in gevaar. Derde werd Maurits van Rees die een valse start had aan het begin van het seizoen maar zich daarna knap herpakte.
In groep twee was de spanning een stuk groter. Drie partijen voor het einde van de competitie kon Guido de Waal eindelijk opgelucht ademhalen, de eerste plek was binnen. Een knappe prestatie van Guido die met veel geduld achter het schaakbord gaat zitten, in tegenstelling tot veel leeftijdgenoten die soms als wervelwinden over het bord willen gaan en dan nog wel eens iets over het hoofd zien. Tweede in deze groep werd Menno Jaspers, voelde lange tijd de hete adem van Koen van de Velde in zijn nek. De derde plaats ging verrassend naar Marco Wellinga. De uitspraak "als twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen" was hier volledig op zijn plaats. In de laatste speelronde leken Vincent Geschiere of Koen van de Velde er aanspraak op te maken. Beide spelers verloren echter en door een slipper in het eindspel van Barry Broek tegen Marco Wellinga ontsnapte Marco met pat.
Marnix van der Bijl behaalde met overmacht de titel in groep drie. Armando Noordzij altijd wel in voor grapje achter het bord werd tweede en Fanuel de Klark eindigde net voor Thomas Lichtendaal op de derde plaats.
Op donderdag 21 augustus beginnen we het nieuwe seizoen en verder een ieder een prettige vakantie toegewenst.

Andries Visser