Een mooi schijnoffer van Boy Wu

Jeugdcompetitie ronde 2

Donderdag 28 september 2008 - In de tweede ronde van de jeugdcompetitie baarde Boy Wu opzien door met een correct schijnoffer Thomas Lichtendaal het nakijken te geven. Boy zag een mooi mat, maar er stond nog een loper in de weg. Boy zette zijn loper op de diagonaal, Thomas pakte de loper en de weg lag open voor het begeerde mat.
Guido de Waal hield het heel erg lang vol tegen Ingmar Visser. Even leek het erop dat Guido goede kansen zou krijgen, maar door secuur te verdedigen wist Ingmar het tij te keren en alsnog de punten te pakken.
Mark Scholten is sterk begonnen dit nieuwe seizoen, ditmaal versloeg hij Roelof Stikker. Na in het middenspel twee lichte stukken te hebben gewonnen, bekroonde hij een fraaie aanval met mat. Ook Erin Lucassen is op dreef, tegen Tom Noordzij won hij veel materiaal. Daarna joeg hij de koning van Tom het open veld in en liet de ontheemde monarch mat lopen.


Boy Wu

Dan is er nog een speler die de volle buit heeft na twee rondes en dat is Thomas Otte. Dit keer was hij Ben Eppink te slim af. Menno Jaspers en Koen van de Velde besloten tot remise nadat eerst Menno een paard had voorgestaan en daarna Koen voordeel kreeg.
Voor Quinten Otte was Wim Dijkman een maatje te groot. Wim speelt al lange tijd en Quinten is net begonnen met schaken. Ook Barry Broek kon met al zijn schaakervaring de winst bijschrijven. Job Elsendoorn, voor de tweede maal op de club, moest toezien hoe Barry de winst pakte.
Armando Noordzij beleefde een benauwde ontsnapping. Marco Wellinga, tot het fatale moment heer en meester op het bord, zette zijn dame en toren zo ongelukkig neer dat Armando geen kant meer op kon met zijn koning en Armando hield zo een half puntje over aan het duel.
Thomas Rebel deed de trukendoos al in de openingsfase open en Cory van Bellen liep mat. Anne Dijkman en Bram Zwanenburg besloten tot remise na een lang partijtje schaak.

Andries Visser