Thomas en Quinten Otte zijn prima begonnen

Jeugdcompetitie ronde 3

Donderdag 4 september 2008 - Aan het begin van het seizoen zijn er altijd enkele verrassingen te bespeuren in de stand van de ranglijst van Kijk Uit. Ditmaal baart de familie Otte opzien. Thomas voerde zelfs even de ranglijst aan (de partij Ingmar Visser tegen Mark Scholten was nog bezig) en een welgemeend "joepie!" schalde door de speelzaal. Thomas had daarvoor op zijn eigen onnavolgbare wijze Erin Lucassen het nakijken gegeven. Nadat Erin zijn dame had verspeeld, kreeg hij een spervuur van schaakjes en penningen te verduren. Dit kon een tijdje duren maar op een zeker ogenblik stortte de stelling van Erin in elkaar.
Quinten begon in rap tempo allerlei materiaal te veroveren van Job Elsendoorn. Dat resulteerde in het eindspel in een groot aantal pionnen die ongestraft konden promoveren. Door deze overwinning heeft Quinten de leiding in groep drie.


De broers Thomas en Quinten Otte

Vorig jaar baarde Boy Wu opzien met een aantal mooie mataanvallen, ditmaal tegen Ben Eppink herhaalde hij zijn kunsten nog eens. Met minder materiaal toverde Boy met toren en paard een knap mat op het bord.
Gezien zijn schaakprogressie wordt van Guido de Waal dit jaar veel verwacht. Hij maakte het volledig waar tegen Tom Noordzij. Even, toen hij te snel ging spelen, moest hij weer een stuk inleveren maar zijn voorsprong was eenvoudig te groot.
Thomas Lichtendaal vond zijn partij tegen Anne Dijkman te lang duren. Maar dat hij kunnen verhinderen door zijn aanvalskansen wat beter in te schatten, hij liet een dot van een kans onbenut om twee stukken te winnen. Uiteindelijk creŽerde Thomas een vrijpion die een tweede dame en de winst betekende.
Marco Wellinga kon wat pionnen promoveren, en dat werd Cory van Bellen teveel. Ingmar Visser sloeg de koningsstelling van Mark Scholten open en besliste daarna de partij in zijn voordeel.
Barry Broek steeg naar een vierde plaats op de ranglijst via een prima overwinning op Lara von Wintersdorff.
Thomas Rebel en Koen van de Velde hielden elkaar heel lang in evenwicht. Totdat Thomas te snel zette en zijn dame verloor. Even later werd de partij afgebroken omdat het te laat werd.

Andries Visser