Subtoppers onder vuur

Jeugdcompetitie ronde 4

Donderdag 11 september 2008 - Afgelopen donderdag was het een zwaar avondje voor de schakers in de subtop. Bijna iedereen had het bijzonder pittig op het bord met de 64 velden en verschillende subtoppers liepen dan ook averij op.
Mark Scholten ging verrassend onderuit tegen Barry Broek. Mark zag mat achter de paaltjes over het hoofd. Thomas Rebel die zijn afgebroken partij tegen Koen van de Velde in een compleet verloren stelling alsnog door tijdsoverschrijding van Koen in winst zag veranderen, verloor daarna van Erin Lucassen. Al in het begin nam Erin stevig het heft in handen, liet de teugels vieren en Thomas nam het initiatief over en won veel materiaal. Erin zag echter nog kansjes en wist de toren van Thomas te verschalken en kon daarna met zijn pionnen ongehinderd de overkant bereiken.


Koen van de Velde verloor van Thomas Rebel maar won van Quinten Otte

Guido de Waal kwam met de schrik vrij tegen Menno Jaspers. Menno kreeg een prima kans op winst toen hij de torens kon afruilen en daarmee een pion ongehinderd naar de overkant kon brengen. Hij ging echter voor schaak en dat liep niet goed af voor Menno.
Thomas Otte kreeg zijn trukendoos niet open tegen Ingmar Visser. Na dame h5 raakte Thomas de rode draad in het spel kwijt. In de broedertwist tussen Tom en Armando Noordzij ging de winst naar Tom, die van het verschil tussen dame en toren wist te profiteren.
Job Elsendoorn pakte zijn eerste winst op de club, met een prima aanval op de niet gerokeerde koning van Anne Dijkman. Ook Bram Zwanenburg kwam tot winst, met twee torens en een dame werd de koning van Cory van Bellen voor het blok gezet.
Gregory van den Ende begon niet al te gelukkig tegen Ben Eppink, maar Gregory won zijn verloren materiaal met rente terug en pakte de winst. Wim Dijkman liet van de stelling van Boy Wu weinig heel en besloot met mat.
Thomas Lichtendaal kwam opnieuw in de overuren. Maar net voor het invallen van de duisternis ontdekte hij een mat tegen Lara von Wintersdorff. En tenslotte Koen van de Velde, die wist zijn eerder verloren partij van de avond te compenseren met een winstpartij op Quinten Otte.

Andries Visser