Tom Noordzij vindt weg omhoog

Jeugdcompetitie ronde 6

Donderdag 25 september 2008 - Na een seizoen lang rond gedwaald te hebben in de onderste regionen van de ranglijst heeft Tom Noordzij in het nog prille schaakseizoen de weg omhoog ingeslagen. Afgelopen donderdag behaalde hij tegen de dit seizoen ook goed presterende Marco Wellinga een klinkende overwinning. Zijn broertje Armando verging het wat minder. Nadat er vorig jaar nog sprake was van stuivertje wisselen op de ranglijst moet Armando Tom nu (voorlopig) voor laten gaan. Tegen de ervaren Gregory van den Ende moest hij de punten afstaan. Barry Broek was op stoom. Tegen Erin Lucassen sloeg hij met een van zijn beruchte aanvallen met dame en beide torens genadeloos toe.


Tom Noordzij

Thomas Lichtendaal kwam deze ronde niet in de overuren. Na een niet al te florissante openingstelling werd het er allemaal niet beter op en tegenstander Koen van de Velde pakte de winst. Menno Jaspers kwam met zwaar geschut de stelling van Thomas Rebel binnengevallen, en dat werd Thomas allemaal even teveel. Boy Wu behield zijn plaats in de middenmoot door van Quinten Otte te winnen.
Van de drie nieuwkomers was Kjell van Bussel succesvol. In een zeer acceptabele partij liet hij Max Doornbosch met lege handen. Kim van Loon moest het afleggen tegen Ben Eppink, die al heel wat schaakervaring heeft.
Cory van Bellen verloor van Job Elsendoorn die de smaak van overwinningen te pakken heeft. In de partij tussen Bram Zwanenburg en Kirsten Broek trok Bram aan het langste eind.
Anne Dijkman en Gizem Erdogan maakten er een marathonpartij van waarin de kansen nogal eens wisselden. Uiteindelijk leek Anne de winst te kunnen pakken, maar het kruit was verschoten en moest zij berustten in remise.
De strijd in de top bracht weer wat meer duidelijkheid in de verhoudingen bij het jeugdschaak. Guido de Waal legde stevig beslag op de tweede plaats, concurrent Mark Scholten werd knap verslagen en in een vooral gezellige partij werd Wim Dijkman door Ingmar Visser zonder punten achtergelaten, die hierdoor weer meer afstand nam van de rest van het deelnemersveld.

Andries Visser