Ben Eppink krijgt inspiratie van dol paard

Jeugdcompetitie ronde 7

Afgelopen donderdagavond: Barry Broek en Koen van de Velde waren al zo'n drie kwartier bezig op het schaakbord, tot het moment aanbrak dat Koen met zijn toren beide paarden van Barry onder schot nam. Dus dacht iedereen, een paard moet het veld ruimen. Niets was minder waar, Koen gaf in plaats van het paard te slaan, zo leek het, een onschuldig schaakje met de toren om daarna iedereen verbaasd achter te laten door mat te geven met zijn paard.
Voor een sensatie zorgde Kjell van Bussel door de gerenommeerde schaker Boy Wu te verslaan. Al vroeg in de partij verloor Boy zijn dame en liep daarna constant achter de feiten aan. Armando Noordzij leek al vroeg in zijn partij tegen Ben Eppink de winst te pakken. Een dol paard maakte een complete ravage van de stelling van Ben, maar wonderlijk genoeg trok Ben hier inspiratie uit. Binnen de kortste keren had hij het heft in handen en liet Armando met lege handen achter.


Ben Eppink

Job Elsendoorn leert snel, nadat hij twee weken geleden zelf in het herdersmatje was gelopen, gebruikte hij het beruchte mat om Kim van Loon te verslaan.
Thomas Rebel haalde de winst tegen Thomas Lichtendaal. Thomas haalde met twee pionnen de overkant, promoveerde die tot torens en liet Thomas Lichtendaal mat lopen.
Menno Jaspers bewees dat je ook mat kan zetten achter de paaltjes met twee paarden. Dit tot grote ontzetting van Erin Lucassen.
Guido de Waal won van Thomas Otte die dit keer wel heel opportunistisch spelletje schaak speelde.
Cory van Bellen en Kirsten Broek leken een hele lange avond voor de boeg te hebben, maar nadat er drie maal dezelfde stelling op het bord terecht was gekomen, was het remise.
Ingmar Visser speelde met een toren meer, het eindspel soepeltjes naar winst tegen Tom Noordzij.
Minder soepel ging dat bij Quinten Otte, ondanks een enorm overwicht tegen Max Doornbosch, moest hij zijn denkraam flink laten werken om de winst te vinden.

Andries Visser