Weer met beide voeten op de grond

Jeugdcompetitie ronde 8

Donderdag 9 oktober 2008 - Na een periode van goede resultaten komt onherroepelijk een terugslag, zo ook bij schaken. Koen van de Velde was een van schakers die we na zijn wondermooie combinatie van vorige week weer mochten verwelkomen op aarde. Tegenstander Tom Noordzij had het positioneel allemaal dik voor elkaar, hij profiteerde optimaal van de zwakke plekken in de stelling van Koen met een dame en paard. Ook Kjell van Bussel die een mooie debuutstart had gemaakt werd een halt toegeroepen. De dit seizoen hoog op de ranglijst staande Ben Eppink verraste Kjell met een matcombinatie. Voor Job Elsendoorn duurt de ruimtevlucht nog. Ditmaal zette hij met een loper, in de rug gesteund door de dame, de hopeloos opgesloten koning van Lara von Wintersdorff mat.


Thomas Rebel pareerde de aanval van Quinten Otte en won

Menno Jaspers kan zeer goed met schaakpaarden omgaan. Dit bewees hij vorige week al en nu deed hij het tegen Barry Broek nog eens dunnetjes over. Met toren en paard werd Barry mat gezet.
Bij Boy Wu is het hollen of stilstaan. Dit keer ging het goed, Erin Lucassen werd door Boy matgezet.
Quinten Otte leek te gaan stunten tegen Thomas Rebel, door met een paar venijnige aftrekschaakjes de koning van Thomas in het nauw te brengen. Echter toen Quinten met zijn toren versterking er bij probeerde te halen. nam Thomas ogenblikkelijk de aanval over en won alsnog.
Armando Noordzij vertelde zich tegen Bram Zwanenburg en verloor zijn dame. Maar waar Armando verzuimde vorige week de winst te pakken deed hij het nu wel in een beduidende slechtere stelling. Een pionnetje ontsnapte aan de aandacht van Bram, promoveerde tot dame en besliste de partij.
Thomas Lichtendaal veroverde veel materiaal tegen Gizem Erdogan en trok de winst naar zich toe. Ook Anne Dijkman wist vele stukken buit te maken tegen Kim van Loon en zo de winst naar zich toe te trekken.
Ingmar Visser won twee stukken van Mark Scholten wat genoeg was voor winst. En Max Doornbosch wist zijn eerste overwinning op de club te behalen door Kirsten Broek te verslaan.

Andries Visser