Aanbiedingen bij schaakclub Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 9

Donderdag 16 oktober 2008 - Op donderdag is het in IJmuiden marktdag, waar de mensen proberen iets voor een redelijke prijs in handen te krijgen. Nu wil het toeval dat ook op donderdag het wekelijkse schaakavondje voor de Velsense jeugd wordt gehouden. Het werd een echt marktavondje waar de aanbiedingen als warme broodjes over de toonbank gingen.
Boy Wu gaf in een al bedenkelijke stelling zijn loper aan Koen van de Velde cadeau, waarna Koen in alle varianten gewonnen stond. Tom Noordzij speelde al zijn koningspionnen op zodat Mark Scholten zijn stukken achter de pionnen van Tom kon posteren. Wat volgde was een helse jacht op de monarch, die uitgeput op veld a1 de handdoek in de ring mocht werpen.
Menno Jaspers gaf pardoes zijn dame tegen Ingmar Visser weg, wat de partij besliste. Ook Barry Broek verloor zijn dame, alleen stond hij in een gewonnen stelling. Wim Dijkman, daarvoor nog enkele benauwde ogenblikken belevend, wist wel raad met deze gift en nam de punten in ontvangst.


Barry Broek gaf zijn dame weg in gewonnen stelling

Cory van Bellen mompelde na afloop van zijn partij tegen Max Doornbosch dat hij een sterke tegenstander had gehad. Geen wonder, want de partij was opmerkelijk vroeg in het voordeel van Max afgelopen.
Veel tijd had Thomas Rebel ook niet nodig tegen Anne Dijkman. Thomas liet weer iets van zijn oude vorm zien. Kim van Loon en Kirsten Broek maakten er een hele lange partij van. Nog tijdrovender werd het toen Kirsten op zoek ging met dame en twee torens naar mat. Uiteindelijk constateerde arbiter Dick Wijker in deze partij dat het mat correct was.
Thomas Otte bewees dat hij terecht hoog op de ranglijst staat. Na een geslaagde aanval op een toren van Ben Eppink speelde Thomas een gewonnen partij. Job Elsendoorn, de laatste weken goed in vorm, moest zich gewonnen geven tegen Kjell van Bussel.
Thomas Lichtendaal had een meevallertje. Zonder het zelf te beseffen had hij Armando Noorzij mat gezet. Quinten Otte kwam met zijn dame de laatste lijn bij Lara von Wintersdorff binnenvallen. Deze invasie bracht hem twee torens op en de partij.

Andries Visser